Κόσμος

Εκλογές Κωνσταντινούπολη: Έκλεισαν οι κάλπες

Οι κάλπες για τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν. Η καταμέτρηση των ψήφων τελείωσε και Εκρέμ Ιμάμογλου και Μπιναλί Γιλντιρίμ περιμένουν τα αποτελέσματα για το ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος.

Οι επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη αποτελούν έναν κρίσιμο τεστ για τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Τουρκία, καθώς απέκτησαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ώρες και θα μάθουμε αν ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα ξανακερδίσει την Κωνσταντινούπολη, όπως τον Μάρτιο ή αν θα εκλεγεί ο Γιλντιρίμ και θα γλιτώσει το… κάζο ο Ερντογάν.

Η εκλογή δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη εξελίχθηκε σε ένα τεστ αποφασιστικής πολιτικής σημασίας για τον Τούρκο πρόεδρο αλλά και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) μετά την απώλεια του ελέγχου της δημοτικής αρχής, πριν από τρεις μήνες, στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, που αποτελεί και το κύριο οικονομικό της κέντρο.

Που ψήφισαν Ερντπγάν, Γιλντιρίμ, Ιμάμογλου

Ο Ερντογάν ψήφισε μαζί με την σύζυγό του Εμινέ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Δήλωσε βέβαιος ότι οι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη θα πάρουν την πιο εύστοχη απόφαση. “Όλοι μας προσπαθήσαμε πολύ”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και εκλεκτός του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε στην Τούζλα και αμέσως μετά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Κωνσταντινουπολίτες θα πάρουν την πιο σωστή απάντηση. “Η απόφαση του λαού της Κωνσταντινούπολης θα είναι σεβαστή”, ανέφερε.

Ο Εκρεμ Ιμάμογλου ψήφισε στο δήμο Μπεϊλίκντουζου όπου είχε διατελέσει δήμαρχος στην προηγούμενή θητεία. “Ο λαός μας με συνειδητοποιημένα θα πάρει την πιο σωστή απόφαση. Περιμένω ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
«Η Τουρκία έτοιμη να φιλοξενήσει τις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία» λέει ο Ερντογάν - Μίλησε με Πούτιν και Μακρόν
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ειρήνη και ότι μια συνολική κατάπαυση του πυρός θα δημιουργήσει το απαραίτητο περιβάλλον για ειρηνευτικές συνομιλίες
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν 4