Κόσμος

Εκλογές στη Βρετανία – Κιρ Στάρμερ: «Ξεκινά η αποστολή εθνικής ανανέωσης και αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη χώρα μας»

Μετά την εμφατική νίκη του Εργατικού Κόμματος ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε την «εθνική ανανέωση» της χώρας,

Το Εργατικό Κόμμα επιστρέφει στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια με τον 61χρονο πρώην δικηγόρο Κιρ Στάρμερ μόλις εξασφάλισε τη νίκη να δηλώνει… «Τα καταφέραμε! Αποστολή μας τώρα δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ανανέωση των ιδεών που διατηρούν την ενότητα της χώρας μας: η εθνική ανανέωση».

«Η μάχη για την εμπιστοσύνη είναι η μάχη που θα καθορίσει την εποχή μας. Γι’ αυτό κάναμε μια τόσο σκληρή προεκλογική εκστρατεία δείχνοντας ότι είμαστε ικανοί να υπηρετήσουμε τους πολίτες», πρόσθεσε.

«Οι εκλογικές νίκες δεν πέφτουν από τον ουρανό. Κερδίζονται δύσκολα και με σκληρή μάχη και αυτή η νίκη κερδήθηκε από ένα αλλαγμένο Εργατικό κόμμα», υπογράμμισε ο Στάρμερ.

«Η αλλαγή ξεκινά τώρα», δεσμεύθηκε. «Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά», σημείωσε διαβεβαιώνοντας ότι «θα επαναφέρουμε την πολιτική στην υπηρεσία των πολιτών», ένα από τα βασικά συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας των Εργατικών.

Ωστόσο ο Στάρμερ προειδοποίησε ότι η μελλοντική κυβέρνηση της Βρετανίας έχει «μια δύσκολη δουλειά» να φέρει σε πέρας, «μια υπομονετική δουλειά, μια δουλειά με αποφασιστικότητα», που θα ξεκινήσει «αμέσως».

«Δεν σας υπόσχομαι ότι θα είναι εύκολο. Δεν αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί για να αλλάξει μια χώρα», τόνισε, την ώρα που η Βρετανία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων, με την αύξηση των τιμών των προϊόντων να επιβαρύνει τους πολίτες και το εθνικό σύστημα υγείας να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

«Σήμερα ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο, ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια αλλαγής, αυτή την αποστολή εθνικής ανανέωσης και αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη χώρα μας», κατέληξε ο Στάρμερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 1
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2