Κόσμος

Έκπληξη από Μπάιντεν: Υπόσχεται ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν κατά 50% τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε σήμερα, κατά τη σύνοδο κορυφής για το Κλίμα, τον νέο, σχεδόν διπλάσιο, στόχο των ΗΠΑ για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών για να σηματοδοτήσει την επιστροφή της Αμερικής στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να πιέσει τον υπόλοιπο κόσμο να αναλάβει «δράση».

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε, στην έναρξη αυτής της διαδικτυακής, διήμερης συνόδου με τη συμμετοχή περίπου 40 παγκόσμιων ηγετών, να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου κατά 50% με 52% έως το 2030 συγκριτικά με το 2005.

Ο στόχος αυτός διπλασιάζει σχεδόν την προηγούμενη δέσμευση της Ουάσινγκτον για μείωση κατά 26-28% με ορίζοντα το 2025.

Προειδοποιώντας για «το τίμημα της απραξίας» ο Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση στον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθήσει το αμερικανικό παράδειγμα.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση, όλοι μας», «πρέπει να επιταχύνουμε», δήλωσε ο Μπάιντεν, επισημαίνοντας ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να επιλύσει αυτή την κρίση μόνη της».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η μάχη των Ισραηλινών στρατιωτών με τα «φαντάσματα» του πολέμου στη Γάζα: 60 αυτοκτονίες τις τελευταίες εβδομάδες
Έκθεση του ισραηλινού στρατού τον φετινό Ιούλιο έχει καταγράψει 9.000 αιτήσεις για αναγνώριση «ψυχικών διαταραχών» που απευθύνονται προς τις στρατιωτικές υγειονομικές αρχές μετά την 7η Οκτωβρίου
Ισραηλινοί στρατιώτες
Τάκου Γιαμαμότο: Ο «αόρατος σύζυγος» της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι που της μαγειρεύει και πήρε το επίθετό της
Πίσω από κάθε πετυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα αλλά στην περίπτωση της νέας νέας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι,...
Τάκου Γιαμαμότο, ο σύζυγος της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι