Κόσμος

“Εξαφανίστηκαν” εκατοντάδες κάτοικοι από το Χαλέπι

Εκατοντάδες άνδρες από το ανατολικό Χαλέπι αγνοούνται μετά την αναχώρησή τους από ανταρτοκρατούμενες περιοχές, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Yπάρχει ανησυχία για την τύχη τους στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως στην Αρμοστεία έχουν φτάσει “ανησυχητικές πληροφορίες ότι εκατοντάδες άνδρες αγνοούνται αφού πέρασαν σε υπό κυβερνητικό έλεγχο περιοχές του Χαλεπίου”.

“Δεδομένου του μεγάλου ιστορικού αυθαίρετης κράτησης,βασανιστηρίων και εξαφανίσεων [των συριακών αρχών], ασφαλώς ανησυχούμε πάρα πολύ”, είπε.

Περίπου 100.000 άμαχοι εκτιμάται ότι παραμένουν στις περιοχές της πόλης που τελούν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης και οι οποίες συρρικνώνονται συνεχώς, είπε, επικαλούμενος επίσης πληροφορίες ότι οι αντάρτες εμπόδισαν αμάχους να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές προς άλλες, ασφαλέστερες, κάτι που θα μπορούσε να συνιστά έγκλημα πολέμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 17