Κόσμος

Έξαλλος ο Πομπέο για την καταδίκη Αμερικανού στη Ρωσία

Την «αγανάκτησή» τους για την καταδίκη στη Ρωσία του Αμερικανοβρετανού Πολ Ουίλαν σε κάθειρξη 16 ετών για κατασκοπία εξέφρασαν οι ΗΠΑ και απαίτησαν την «άμεση απελευθέρωσή» του.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο κατήγγειλε μια «μυστική δίκη, με τεκμήρια που κρατήθηκαν μυστικά, και χωρίς τα κατάλληλα δικαιώματα για την υπεράσπιση»

«Έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε πως ο κ. Ουίλαν στερήθηκε των εγγυήσεων που συνδέονται με μια δίκαιη δίκη, τις οποίες η Ρωσία υποτίθεται ότι θα του εξασφάλιζε σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

Click4more: Ρωσία: Ποινή κάθειρξης 16 ετών για κατασκοπεία στον Αμερικανό Πολ Ουίλαν

«Η μεταχείριση του Πολ Ουίλαν από τις ρωσικές αρχές ήταν τρομερή. Η Ρωσία δεν εξασφάλισε στον κ. Ουίλαν μια δίκαιη ακρόαση ενώπιον ενός ανεξάρτητου και αμερόληπτου δικαστηρίου και στη διάρκεια της κράτησής του έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο, παραβλέποντας τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, τα οποία ήταν ωστόσο παλαιά, και τον κράτησε απομονωμένο από την οικογένειά του και τους φίλους του, με τρόπο απαράδεκτο», είπε ακόμη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σήμερα τον 50χρονο πρώην πεζοναύτη που συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018 επ’ αυτοφόρω για «κατασκοπία», σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB. Σύμφωνα με την απόφαση, θα εκτίσει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο Πολ Ουίλαν κατήγγειλε μια «προσομοίωση δίκης», «μια πολιτική δίκη» και διακήρυξε την αθωότητά του.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς