Κόσμος

Εξολόθρευσε τον “Εξολοθρευτή” – Σβατζενέγκερ τέλος από κυβερνήτης της Καλιφόρνιας

Τέλος εποχής για τον διάσημο ηθοποιό ο οποίος ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνιας για 2 θητείες.

Ο Δημοκρατικός Τζέρι Μπράουν ορκίσθηκε σήμερα ως κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, αντικαθιστώντας τον πρώην ηθοποιό ταινιών δράσης του Χόλιγουντ Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος συμπλήρωσε δύο θητείες και δεν επιτρέπεται πλέον να κυβερνήσει για τρίτη συνεχόμενη.

Ο ηλικίας 72 ετών Μπράουν ήδη είχε κυβερνήσει δύο συνεχόμενες θητείες από το 1975, προτού ψηφισθεί ο ισχύον περιορισμός.

Οι Σβαρτσενέγκερ και Μπράουν είναι αντίστοιχα ο νεότερος και ο γηραιότερος κυβερνήτης που υπηρέτησαν την Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Ο Μπράουν επικράτησε του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις εκλογές του 2010 υποσχόμενος ότι θα νοικοκυρεύσει και θα ισοσκελίσει το τεράστιο έλλειμμα των 28 δισ. δολαρίων που αφήνει στα ταμεία της Πολιτείας ο προκάτοχός του.

Στην πρώτη του ομιλία, μετά την ορκωμοσία του, ο Μπράουν υπογράμμισε το γεγονός πως ο δρόμος για την κάλυψη του ελλείμματος είναι μεν δύσκολος, αλλά ταυτόχρονα εφικτός.

«Ο προϋπολογισμός που θα προτείνω θα είναι αλγεινός, αλλά θα είναι ειλικρινής. Είναι ένας σκληρός προϋπολογισμός για σκληρούς καιρούς», τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID
Κακόγουστο αστείο Τραμπ στα εγκαίνια του κέντρου κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz»: «Θα τους μάθουμε πώς να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες»
Το κέντρο κράτησης μεταναστών «Alligator Alcatraz» είναι σε έναν τεράστιο υποτροπικό υγρότοπο, γεμάτο από αλιγάτορες, κροκόδειλους και πύθωνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών «Αλκατράζ των αλιγάτορων» στο Οτσόπι της Φλόριντα
12