Κόσμος

“Ελάτε να δείτε αν έγινε χημική επίθεση στην Ντούμα”!

Το συριακό καθεστώς απηύθυνε «επίσημη πρόσκληση» στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων προκειμένου να μεταβεί και να διεξαγάγει έρευνα στην πόλη Ντούμα για τη φερόμενη χημική επίθεση που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. «Η Συρία επιβεβαιώνει τη βούλησή της να συνεργαστεί με τον οργανισμό». Αυτό υπογραμμίζει αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. Κι όλα αυτά την ώρα που πολλές χώρες ζητούν τη διενέργεια έρευνας για την επίθεση στην Ντούμα.

Έριξαν χημικά στην Ντούμα;

«Το υπουργείο απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον ΟΑΧΟ για την αποστολή διερευνητικής αποστολής για μία επίσκεψη στην Ντούμα και μια έρευνα για τους ισχυρισμούς που αφορούν τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

[read4more]

Μετά τη φερόμενη επίθεση με «τοξικά αέρια» που προκάλεσε δεκάδες θανάτους το Σάββατο στην πόλη Ντούμα, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στις πύλες της συριακής πρωτεύουσας, η Ουάσινγκτον και οι δυτικές πρωτεύουσες επισείουν την απειλή ενός πλήγματος εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, το οποίο αρνείται κάθε ευθύνη.

Η ανακοίνωση της Δαμασκού γίνεται ενώ αναμένεται η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα. Το οποίο αναμένεται να αποφανθεί επί ενός αμερικανικού σχεδίου ψηφίσματος που προβλέπει τη σύσταση ενός διεθνούς μηχανισμού έρευνας για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Απορρίπτοντας αυτή την αμερικανική πρωτοβουλία, η Μόσχα, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, αναμένεται να καταθέσει το δικό της σχέδιο ψηφίσματος. Με αυτό, θα απαιτεί τη διενέργεια «έρευνας» με τη συμμετοχή του ΟΑΧΟ.

… Ερχόμαστε!

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει «σύντομα» μια ομάδα έρευνας στην Ντούμα στην ανατολική Γούτα. Κι αυτό για να διερευνήσει τη φερόμενη χημική επίθεση που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

Ο ΟΑΧΟ, αφότου έλαβε επίσημη πρόσκληση από τη Δαμασκό για να διενεργήσει έρευνα «ζήτησε από τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις για αυτή την αποστολή». «Η ομάδα προετοιμάζεται να αναπτυχθεί σύντομα στη Συρία», ανέφερε ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή επιπλέον 10.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Ο Τραμπ φαίνεται ότι εξετάζει χερσαία επίθεση παρά την 10ήμερη παύση στις επιθέσεις στις ενεργειακές εγκατάστασεις του Ιράν - Χιλιάδες πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές έχουν πάρει ήδη εντολή να αναπτυχθούν στη Μέση Ανατολή
REUTERS
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι η CIA του είπε ότι ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι ομοφυλόφιλος
Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να διασκέδασε με την εκτίμηση της CIA ότι ο νεότερος Χαμενεΐ διατηρούσε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον άνδρα δάσκαλό του από την παιδική του ηλικία
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ