Κόσμος

ΕΛΚ: “STOP” στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ!

Σκληρή γραμμή απέναντι της Τουρκίας ζητά ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Αυτό διότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ανησυχεί για την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία.

Για το λόγο αυτό, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή σε συνέντευξη του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF). Συνέπειες για τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό δεν φοβάται, διότι και η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει συμφέρον να εξακολουθήσει να εφαρμόζεται, όπως είπε στο DLF.

Επίσης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογράμμισε την απαίτηση της κοινοβουλευτικής του ομάδας να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη λήξη της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σούλτς και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα τηρηθούν οι σχετικές συμφωνίες.

Ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός τάχθηκε επίσης υπέρ της λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας. Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ίδιες ευθύνες, όπως τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα βομβαρδιστικά Β-2 που έπληξαν το Ιράν χτύπησαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1999 – Οι φήμες για κατάρριψη πάνω από το Βελιγράδι
Αυτό που είναι γνωστό και δεν αμφισβητείται, είναι μόνον η κατάρριψη του αποκαλούμενου «αόρατου» αεροσκάφους F-117 πάνω από τη Βοϊβοντίνα στις 27 Μαρτίου του 1999
Ένα βομβαρδιστικό B-2 Spirit Stealth πλαισιώνεται από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor