Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έλον Μασκ: Ζαλίζει το ποσό που καλείται να πληρώσει σε φόρους για φέτος

Έλον Μασκ: Ζαλίζει το ποσό που καλείται να πληρώσει σε φόρους για φέτος
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ζαλίζει το ποσό που καλείται να πληρώσει σε φόρους για το 2021 ο Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter του, δείχνοντας ότι – μάλλον – οι φόροι στο τέλος κάθε έτους απασχολούν κάθε τσέπη, ανεξαρτήτως περιουσίας.

Ο Έλον Μασκ έγραψε στο Twitter του: «Για όσους αναρωτιέστε, θα πληρώσω περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος». Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X χρησιμοποιεί πολλές φορές την πλατφόρμα του Twitter για να επικοινωνήσει με τον κόσμο. 

Η συγκεκριμένη ανάρτησή του προκάλεσε ποικίλα σχόλια, με πολλούς χρήστες να αναφέρουν ότι «καλύτερα να τα δώσει αλλού αυτά τα λεφτά και να βοηθήσει κόσμο, παρά να τα δώσει στο κράτος» ενώ άλλοι γράφουν ότι «με τόσα λεφτά που έχει, δεν θα τον επηρεάσουν καθόλου οι φόροι».

Πράγματι, σύμφωνα με το Forbes, ο Έλον Μασκ βρίσκεται ακόμη στην κορυφή ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με την καθαρή αξία της περιουσίας του να ανέρχεται στα 238 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο Τζεφ Μπέζος με καθαρή αξία περιουσίας 193 δισ. δολάρια. Οπότε, σε περίπτωση που ο Έλον Μασκ πληρώσει 11 δισ. δολάρια σε φόορυς, δεν επηρεάζεται καθόλου η θέση του από την κορυφή.

Πάντως, το CNBC, τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ που καλύπτει οικονομικά θέματα και χρηματιστήριο, σχολίασε ότι αν ισχύουν οι φόροι του Έλον Μασκ, τότε βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο φορολογικό «πλήγμα» στην ιστορία των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς και στο περιοδικό ΤΙΜΕ αλλά και στους Financial Times ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις