Κόσμος

Ελβετία: Φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο ενός κτιρίου στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης

Μία είσοδο στο Πανεπιστήμιο της Λοζάνης (UNIL) στην Ελβετία, κατέλαβαν φοιτητές και ζητούν το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ των ισραηλινών θεσμών και την άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Περίπου 100 φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές  και γενικά διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου Géopolis στο Πανεπίστήμιο της Λοζάνης στην Ελβετία. Η ενέργεια αυτή «ακολουθεί το παράδειγμα των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια του Καναδά, των ΗΠΑ ή ακόμη και της Γαλλίας» εξηγούν οι οργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Παλαιστινιακές σημαίες τοποθετήθηκαν ακόμη και στο πάτωμα, ενώ άλλες τις κρέμασαν από ψηλά. Η κατάληψη συνεχίζεται ειρηνικά, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου.

«Η δράση μας είναι αυθόρμητη, δεν έχει ούτε αρχηγό ούτε επικεφαλής. Οι άνθρωποι που κατέλαβαν το πανεπιστημιακό κτίριο αρνούνται να γίνουν συνεργοί της αποικιοκρατικής γενοκτονίας που διαπράττει το καθεστώς απαρτχάιντ του Ισραήλ. Καλούμε όλον τον κόσμο να ενωθεί μαζί μας και τα μέλη άλλων πανεπιστημίων και ανωτάτων σχολών να κινητοποιηθούν επίσης», γράφουν οι συμμετέχοντες στην ανακοίνωσή τους.

Ο πρύτανης του UNIL Φρέντερικ Χέρμαν πήγε επί τόπου για να συζητήσει με τους διαδηλωτές, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ολλανδία: Επιθέσεις, εκφοβισμοί και ομαδικοί βιασμοί σε βάρος φοιτητριών σε «κολαστήριο» κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
Αναγκάζονταν να ζήσουν σε συγκρότημα μαζί με 125 πρόσφυγες για να «βοηθήσουν στην ενσωμάτωση» και έπεφταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ολλανδία
6
Γερμανία: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο – Σε σοβαρή κατάσταση ο ένας οδηγός
Μερικοί από τους τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οδηγός του λεωφορείου «ήταν ο τελευταίος που μπόρεσε να απεγκλωβιστεί, γιατί είχε σφηνωθεί»
Γερμανία
Ο πρώην σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό, Ντομινίκ, ύποπτος για δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμού και φόνου
Ο Ντομινίκ Πελικό υπενθυμίζεται ότι καταδικάστηκε το 2024 σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και επέτρεπε σε δεκάδες αγνώστους να τη βιάζουν μέσα στο σπίτι της οικογένειας
πελικό