Κόσμος

Έλβις Πρίσλεϊ: Σε πλειστηριασμό η θρυλική Graceland

Η θρυλική έπαυλη Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ είναι πολύ πιθανό να πωληθεί σε πλειστηριασμό κατάσχεσης, μετά από μια έντονη δικαστική μάχη από την εγγονή του, Ράιλι Κίου.

Το δικαστήριο της κομητείας Σέλμπι αναφέρει ότι το πρώην σπίτι και ο τόπος ταφής του θρύλου της ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις του Τενεσί θα δημοπρατηθούν για μετρητά στον υψηλότερο πλειοδότη την Πέμπτη 23.05.2024.

Η 34χρονη Κιου εγγονή του βασιλιά του ροκ εντ ρολ και νόμιμη ιδιοκτήτρια του ακινήτου, προσπαθεί να εμποδίσει την πώληση και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη μάχη. Κατέθεσε μήνυση χαρακτηρίζοντας τη δημοπρασία «δόλια» και πρόσφατα, ο δικηγόρος της εξασφάλισε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

Μια πηγή δήλωσε στη New York Post ότι η Κίου «έχει τραυματιστεί ψυχολογικά από τα όσα έχουν συμβεί και ποτέ δεν σκέφτηκε ότι ένα ιστορικό κομμάτι ιδιοκτησίας θα μπορούσε να περάσει στα χέρια οποιουδήποτε τυχαίου αγνώστου».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η μητέρα της Ράιλι, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 54 ετών, υπέγραψε ένα συμβόλαιο, για να λάβει ένα δάνειο ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων με εγγύηση την Graceland.

https://www.youtube.com/watch?v=-_kKboxpR34

Το δάνειο φέρεται να είχε συναφθεί μέσω μιας εταιρείας στο Μιζούρι. Η εταιρεία ισχυρίστηκε όμως, ότι η Λίζα Μαρί, αθέτησε το δάνειο και δεν πλήρωσε όσα χρωστούσε.

Στην αγωγή της Κιου, που κατατέθηκε στις 15 Μαΐου, η 34χρονη υποστηρίζει ότι η μητέρα της δεν δανείστηκε ποτέ χρήματα από την συγκεκριμένη εταιρεία και πως οι υπογραφές της μητέρας της, «είναι πλαστές».

Επιπλέον, ο συμβολαιογράφος που αναφέρεται στα έγγραφα αρνείται ότι επικύρωσε την υπογραφή της Λίζα Μαρί ή τη συνάντησε ποτέ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραλήρημα Τραμπ: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα στους τρελούς αλήτες του Ιράν - Τιμή μου να τους σκοτώνω»
«Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και 47 χρόνια, και τώρα εγώ, ως 47ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τους σκοτώνω!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
U.S. President Donald Trump gestures from the stage next to U.S. Representative Steve Scalise (R-LA) at Trump National Doral Miami in Miami, Florida, U.S., March 9, 2026. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY 10
Μέση Ανατολή: Πέντε άτομα αγνοούνται μετά τη συντριβή του ιπτάμενου τάνκερ στο Ιράκ – «Το βομβαρδίσαμε» λέει το Ιράν
Ο Ιρανικός στρατός με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος KC-135, που συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ, καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη
KC-135 Stratotanke