Κόσμος

Εμβόλιο Moderna: Αίτηση στη FDA για πλήρη έγκριση σε άτομα 18 ετών και άνω

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε στον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) ένα αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου της για τον κορονοϊό για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Το εμβόλιο έλαβε στις 18 Δεκεμβρίου άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον FDA, διαδικασία που κατέστησε δυνατή την ταχεία αντίδραση απέναντι στην υγειονομική κρίση.

Από τότε έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 124 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Μια άδεια κατεπείγουσας χρήσης βασίζεται «στα βέλτιστα διαθέσιμα στοιχεία» χωρίς την αναμονή για μακροπρόθεσμα δεδομένα παρακολούθησης, απαραίτητα για πλήρη έγκριση, εξηγεί ο FDA στον ιστότοπό του. Αυτού του τύπου η άδεια έκτακτης ανάγκης, που χορηγείται υπό όρους, μπορεί να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα νέα δεδομένα που συλλέγονται.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτό το σημαντικό βήμα», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας «θα συνεχίσει να παρέχει δεδομένα (…) συνεχώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες» στις υγειονομικές αρχές προκειμένου να στηρίξει το αίτημά της, συμπλήρωσε.

Η συμμαχία Pfizer/BioNTech υπέβαλε επίσης στις αρχές Μαΐου στον FDA αίτημα για πλήρη έγκριση για το δικό της εμβόλιο για την Covid-19, για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 200 συλλήψεις στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιουλίου στην τουρκική πρωτεύουσα και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 32 χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
αστυνομία
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα