Κόσμος

Ενέργεια: Το σοκ στις τιμές θα διαρκέσει για μήνες λέει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών

Την άποψή του για τις υψηλές τιμές της ενέργειας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, λέγοντας πως η κρίση θα κρατήσει «λίγους μήνες».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε πως ελπίζει ότι το σημερινό σοκ των τιμών της ενέργειας θα διαρκέσει λίγους μήνες και ότι δεν προβλέπει πολυετές πληθωριστικό σπιράλ για τις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορεί να τοποθετείται εντός του 2023», είπε ο Λεμέρ προσθέτοντας ότι οι τιμές της ενέργειας θα υποχωρήσουν σε λογικά επίπεδα όταν η Ευρώπη θα μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από την Ρωσία.

«Δεν θεωρώ ότι έχουμε εισέλθει σε πληθωριστικό σπιράλ», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Στρατηγικές αντιπροσωπείες για ένα ραντεβού με πολλαπλά διακυβεύματα
Διπλωματία, οικονομία, άμυνα και διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία: οι δύο πρόεδροι φτάνουν με ομάδες υψηλού επιπέδου, καθώς η έκβαση της συνόδου μπορεί να αναδιαμορφώσει τις γεωπολιτικές ισορροπίες
Βλαντιμίρ Πούτιν / Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2