Κόσμος

Ενρίκο Λέτα για εκλογές στην Ιταλία: «Πληρώσαμε το ότι παραμείναμε πολλά χρόνια στην κυβέρνηση»

«Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση», δήλωσε ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Ιταλίας και τη νίκη της Κεντροδεξιάς συμμαχίας.

«Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση στη βαθιά αυτή δεξιά και η Ιταλία δεν θα εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα, σχολιάζοντας τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις ιταλικές εκλογές χθες Κυριακή (25.9.2022).

«Η χώρα μας θα παραμείνει πιστή στο σύνταγμά της και στην ευρωπαϊκή της ταυτότητα», επισήμανε ο Λέτα και πρόσθεσε πως η επόμενη κυβέρνηση αναμένεται ότι θα είναι η πιο δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα του.

Ακόμη, αναγνώρισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί και ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την γραμματεία του κόμματός του την ερχόμενη άνοιξη.

«Πληρώσαμε το ότι παραμείναμε επί πολλά χρόνια στην κυβέρνηση, θα ξεκινήσει διάλογος με την κοινωνία και για την δημιουργία ευρύτατου προοδευτικού μετώπου», είπε ο Λέτα.

Παράλληλα, ο γραμματέας των Δημοκρατικών επέρριψε την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι στο Κίνημα Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις στη Βρετανία σε Meta, TikTok, Snap και YouTube να μπλοκάρουν παιδιά από τις υπηρεσίες τους
Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηρότερων περιορισμών στην πρόσβαση των παιδιών και μελετά το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πρόσβασης σε τέτοιες πλατφόρμες σε άτομα κάτω των 16 ετών
TikTok
Reuters: Η κυβέρνηση του Ιράν δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει, εκτιμούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Μικρή η στρατιωτική ισχύ των Κούρδων για να χερσαία επιχείρηση - Φέρεται πως ζήτησαν όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα αν και ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο για την εμπλοκή τους στον πόλεμο
Πανό