Κόσμος

Επεισόδιο Ταλιμπάν κατά της Κριστιάν Αμανπούρ μπροστά στη Μαρέβα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Ταλιμπάν προκάλεσε επεισόδιο κατά της δημοσιογράφου του CNN Κριστιάν Αμανπούρ στη Νέα Υόρκη. Μάρτυρας του επεισοδίου ήταν τυχαία και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Μόλις πριν λίγα 24ωρα η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να πάρει συνέντευξη από τον Πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι επειδή της τέθηκε ως όρος να φορέσει ισλαμική μαντίλα.

Η στάση της διάσημης δημοσιογράφου του CNN προκάλεσε την αντίδραση ενός Ταλιμπάν, ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο σε βάρος της στη Νέα Υόρκη.

Μπροστά στο περιστατικό βρέθηκε τυχαία η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία τον συνοδεύει αυτές τις ημέρες στην επίσκεψή του στην έδρα του ΟΗΕ, όπου την Παρασκευή (23.09.2022) μίλησε στη Γενική Συνέλευση.

Σημειώνεται ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη συνδέεται φιλικά με τη διάσημη δημοσιογράφο.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του ANT1:

Παρά τον αιφνιδιασμό από τον άνδρα των Ταλιμπάν, ο οποίος εμφανίστηκε ως δημοσιογράφος, και τη λεκτική του επίθεση, η Κριστιάν Αμανπούρ κατόρθωσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού δήλωσε ότι η Αμανπούρ είναι φίλη της, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην κάμερα με τον διάλογο και τη θερμή αγκαλιά που έκαναν.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση στο Ιράν παραμένει εκτός ελέγχου, με πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες να έχουν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την «αστυνομία ηθών» επειδή… δε φορούσε σωστά τη χιτζάμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού διαδηλωτή ντυμένο βάτραχο στο Πόρτλαντ - Για «εξέγερση» χωρίς αποδείξεις μιλάει ο Τραμπ
Ο διαδηλωτής άρχισε να χορεύει κάπως... άσεμνα μπροστά στους αστυνομικούς στο Πόρτλαντ κι όταν άρχισαν να διαλύουν το πλήθος, τον ψέκασαν με πιπέρι
Αστυνομικοί ψεκάζουν  με σπρέι πιπεριού διαδηλωτή ντυμένο βάτραχο στο Πόρτλαντ
Φρίντριχ Μερτς: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεξάγει υβριδικό πόλεμο – Δεν θέλει να διαπραγματευτεί, θα έρθει η στιγμή που θα θέλει να συζητήσει»
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να καταστρέψει την πολιτική τάξη στην ήπειρό μας»
Φρίντριχ Μερτς 4
Η Σαναέ Τακαΐτσι έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας – Η «Σιδηρά Κυρία» που θαυμάζει Θάτσερ και Τραμπ
Η 64χρονη συντηρητική πολιτικός κέρδισε την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος - Η μαθήτρια του Σίνζο Άμπε και η ιδεολογία μίας «ισχυρής Ιαπωνίας»
Σαναέ Τακαΐτσι