Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Επενδυτές θεωρούν ότι η Ισπανία θα ζητήσει… διάσωση!

Επενδυτές θεωρούν ότι η Ισπανία θα ζητήσει… διάσωση!
Το 85% των επενδυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg θεωρεί ότι η Ισπανία θα ζητήσει διάσωση τον επόμενο χρόνο

Η Ισπανία θα υποβάλει (στην ΕΕ) αίτημα διάσωσής της στον επόμενο χρόνο, ενώ η Ιταλία θα αποφύγει μία τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε το πρακτορείο Bloomberg σε παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Το 85% των 847 επενδυτών και αναλυτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι η Ισπανία θα αναζητήσει βοήθεια τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το 59% προέβλεψε ότι η Ιταλία δεν θα χρειαστεί να κάνει μία τέτοια κίνηση. Η έρευνα δείχνει ότι αυξήθηκε η αισιοδοξία για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης έως το τέλος του έτους, την οποία το πρακτορείο αποδίδει στη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι ότι «θα κάνει ότι χρειάζεται» για να στηρίξει το ευρώ.
 
Το 47% των ερωτηθέντων – το ίδιο με την έρευνα που έγινε τον περασμένο Μάιο -δήλωσε ότι η Ισπανία θα χρεοκοπήσει, ενώ το 50% δήλωσε ότι θα χρεοκοπήσει η Πορτογαλία – το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιανουάριο του 2011 – και το 21% η Ιρλανδία. Αντίθετα, το 92% προβλέπει ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και το 56% προβλέπει ότι η χώρα θα φύγει από το ευρώ έως το τέλος του 2013, ενώ το 69% θεωρεί ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ έως το τέλος του 2014.

Ραντεβού με την ιστορία – Η απόφαση της ΕΚΤ και τι σημαίνει για την Ελλάδα

Βουτιά στα επιτόκια της Ισπανίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε