Κόσμος

Επικίνδυνο τουρκικό δημοσίευμα: “Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεργάτης του Γκιουλέν”

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Φανάρι μετά το δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού “Gerçek Hayat”, στο οποίο στοχοποιείται -μεταξύ άλλων- ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως συνεργάτης του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το δημοσίευμα κατηγορεί πολλά μέλη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν, να διοργανώσει το πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα το δημοσίευμα έχει και φωτογραφίες των ατόμων που κατηγορεί, όπου και διακρίνεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

feto

Πατριαρχείο: Κίνδυνος για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις

Με ανακοίνωσή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Επιπλέον, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μόλις δύο ημέρες, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε Αρμένικη Εκκλησία, με τον δράστη να ισχυρίζεται ότι η αρμενική κοινότητα φταίει για τον κορονοϊό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μαρκο Ρούμπιο «αντιβασιλέας» στο σχέδιο Τραμπ για τη Βενεζουέλα: Ο ρόλος του στη σύλληψή Μαδούρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος στηρίζεται στον ΥΠΕΞ του για να τον βοηθήσει να «διοικήσει» τη Βενεζουέλα, να μοιράσει τα πετρελαϊκά της περιουσιακά στοιχεία και να εγκαινιάσει μια νέα κυβέρνηση
Μάρκο Ρούμπιο και Ντόναλντ Τραμπ 24
Κραν Μοντανά: Πληροφορίες ότι ταυτοποιήθηκε η σορός της Αλίκης Καλλέργη – Οι σπαρακτικές αναρτήσεις του πατέρα και του αδερφού της 15χρονης
Τέλος στην αγωνία με τον χειρότερο τρόπο φαίνεται να μπήκε σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, στην οικογένεια...
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά