Κόσμος

Επικοινωνία Λαβρόφ – Πομπέο για την συνάντηση Τραμπ – Πούτιν

Συνομιλία είχαν πεταξύ τους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο, σχετικά με τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Τραμπ που θα διεξαχθεί στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Λαβρόφ και ο Πομπέο συζήτησαν αναφορικά με τη Συρία, τη στρατηγική σταθερότητα και την κατάσταση στη κορεατική χερσόνησο, ανέφεραν τα υπουργεία των δύο χωρών.

Παράλληλα μια αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών, που πραγματοποιεί επίσκεψη από το Σάββατο στη Ρωσία, συναντήθηκε σήμερα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

«Παραδεχόμαστε ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν λιγότερες εντάσεις, και οι σχέσεις τους ήταν καλύτερες αφήνοντας στην άκρη ίσως κάποιες διαφορές», τόνισε ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ενώ έγινε δεκτός από τον Ρώσο ΥΠΕΞ.

«Είμαστε ανταγωνιστές, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είμαστε αντίπαλοι», είπε παράλληλα ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αλαμάμπα.

Μιλώντας στα αγγλικά, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η επίσκεψη των Αμερικανών γερουσιαστών «συμβολίζει την επανέναρξη των σχέσεων μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού κοινοβουλίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
BBC: Η «συνάντηση για τσάι» και το μυστικό σύστημα της Χαμάς για καταβολή μισθών δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα
Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν σε μετρητά ένα ελάχιστο ποσοστό από τον κανονικό τους μισθό, κάθε 10 εβδομάδες - Το «σήμα» δίνεται μέσω μηνυμάτων για «συνάντηση για τσάι» σε σημεία διανομής
Μαχητές της Χαμάς
Γάζα: Πάνω από 200 Βρετανοί και Ιρλανδοί συγγραφείς ζητούν μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Δραματική η ανθρωπιστική κρίση σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Γνωστοί συγγραφείς ζητούν πλήρες μποϊκοτάζ μέχρι να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ για ραγδαία αύξηση υποσιτισμού σε παιδιά
Παιδί στην Γάζα 1