Κόσμος

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για την Ουκρανία: Ανησυχία για τα πλήγματα στην Υπερδνειστερία

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία συζήτησαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με την επικοινωνία του προέδρου της Ρωσίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας

Η Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Υπερδνειστερία, την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε επίσης ότι η Μόσχα ανησυχεί για τις πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές της Υπερδνειστερίας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε πύργο του ραδιοφώνου κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας της περιοχής επεσήμανε ότι σημειώθηκε «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον στρατιωτικής μονάδας στο Τιρασπόλ.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάια Σαντού συγκάλεσε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ορατές οι ελλείψεις στη Μυτιλήνη, συνεχίζουν τους αποκλεισμούς οι κτηνοτρόφοι - «Καταστρέφεται όλη η Λέσβος, αβέβαιο το αύριο»
Για 8η ημέρα μπλοκάρουν το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κτηνοτρόφοι - Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και αβέβαιο αύριο - Αποβίβαση μόνο για επιβάτες
Συλλαλητήριο συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας προς τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Πέμπτη 16 Απριλίου 2026. Την πορεία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή που συγκροτήθηκε στην Καλλονή και στην οποία συμμετέχουν συνεταιριστές, στελέχη της αυτοδιοίκησης και επαγγελματίες που συνδέονται με την κτηνοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν αποκλείσει το λιμάνι για τρίτη ημέρα, διαμαρτύρονται για τις ασήμαντες αποζημιώσεις που τους έχουν δοθεί για τα ζώα τους που θανατώθηκαν, αλλά και για την απαγόρευση μεταφοράς όλων των κτηνοτροφικών προϊόντων, ακόμα και αυτών που δεν επηρεάζονται από τον πυρετό. Η διαμαρτυρία τους έχει οδηγήσει σε γενικό lockdown στο νησί, με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να παραμένουν κλειστές ως ένδειξη συμπαράστασης. (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI)