Κόσμος

Επιμένει ο Ολάντ για την υποψηφιότητα της Γαλλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία τους τελευταίους 18 μήνες δεν θα αποδυναμώσουν την υποψηφιότητα της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο ίδιος έχει στο παρελθόν προειδοποιήσει για έναν μακρύ «πόλεμο» κατά των ισλαμιστών μαχητών εντός και εκτός της Γαλλίας, ενώ ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έχει δηλώσει ότι είναι αναπόφευκτες περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος.

Αρκετά θερινά φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, ενώ σήμερα η αστυνομία στο Παρίσι συνέλαβε έναν αφγανό μετανάστη, για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε πηγή από την αστυνομία.

«Κάθε υποψήφια πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με το θέμα της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ολάντ στο σημερινό φύλλο της Le Parisien. «Καμία χώρα δεν είναι απρόσβλητη».

Ο Ολάντ έφθασε χθες στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να προωθήσει την υποψηφιότητα της Γαλλίας, την παραμονή της τελετής έναρξης των Αγώνων του 2016 στην πόλη της Βραζιλίας, μερικές μόνο εβδομάδες μετά τις φονικές επιθέσεις από μαχητές που είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος στις πόλεις Νίκαια και Ρουέν.

«Πράγματι, η απειλή είναι εκεί, αλλά η χώρα μας είναι έτοιμη να την αντιμετωπίσει. Και ποιος ξέρει πώς θα μοιάζει ο κόσμος το 2004», δήλωσε ο Ολάντ.

Η Γαλλία δεν έχει φιλοξενήσει θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1924 και έχασε με μικρή διαφορά τη διοργάνωση των Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο.

Η τροχαία στο βόρειο Παρίσι έθεσε σήμερα υπό κράτηση έναν αφγανό μετανάστη μία ημέρα αφότου οι υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ως υπόπτου για τον σχεδιασμό επίθεσης.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί