Κόσμος

Επιμένει ο Ζάεφ στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν” και ξεκαθαρίζει: Καμία συνταγματική αλλαγή για καμία ονομασία!

Στην ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν" για την επίλυση του Σκοπιανού επιμένει ο Ζόραν Ζάεφ παρά της αντιδράσεις και το χθεσινό "όχι" της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν”, τονίζοντας πως αυτή η ονομασία δεν επηρεάζει την ταυτότητα των Σκοπιανών, αλλά αντιθέτως την ενισχύει.

“Η πρόταση αυτή δεν επηρεάζει την ταυτότητά μας… Aντίθετα, την ενισχύει, διατηρώντας την αξιοπρέπειά μας”, είπε χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση αθωωτικής απόφασης, για την κατηγορία της “δωροδοκίας”, για την οποία είχε καθίσει στο εδώλιο.

Και πρόσθεσε: “Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα ή πολίτης που να προσβάλλεται από αυτήν την πρόταση. Θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Ας δούμε πρώτα την τελική πρόταση και καλώ όλους στην Ελλάδα να το σκεφτούν, γιατί αξίζει”.

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ ξεκαθάρισε πως “δεν πρόκειται να υπάρξει συνταγματική αλλαγή για καμία ονομασία”.

Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ

Υπενθυμίζουμε ότι στις 24 και 25 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Μάθιου Νίμιτς.

Πηγή: Meta.mk

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2