Κόσμος

Επίθεση αγάπης από Ομπάμα στην Μέρκελ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο σε κοινή του συνέντευξη στο περιοδικό «Stern» και στον όμιλο «RTL».

«Εκτιμώ πολύ την Άγγελα Μέρκελ. Υπήρξε έως τώρα εξαιρετική πολιτική ηγέτης, όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη και τον κόσμο. Αρχικά ήταν λίγο επιφυλακτική και έλεγε πως δεν εμπιστευόταν ανθρώπους που κάνουν τόσο υπέροχες ομιλίες».

Ο Ομπάμα και η αποθέωση της Μέρκελ

Υπήρξαν επίσης διαφορές απόψεων με την Μέρκελ σχετικά με την οικονομική πολιτική: «Είχαμε λοιπόν τις αντιπαραθέσεις μας, αλλά ήταν σταθερά συνεπής, έξυπνη, ενστικτωδώς αξιαγάπητη, ένας καλός άνθρωπος», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα σχολίασε επίσης τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: «Τουλάχιστον οι εκλογές αυτές σταμάτησαν καταρχάς την αιμορραγία. Τώρα μπορούμε να αλλάξουμε πορεία και να υπενθυμίσουμε στον κόσμο και στους εαυτούς μας τι υποστηρίζουμε».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει προβλήματα στην αμερικανική κοινωνία που δεν θα λύσει η εκλογή του Μπάιντεν. «Στη χώρα μας, οι διαχωριστικές γραμμές δεν υφίστανται μόνο μεταξύ όσων έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος και διαφορετικές πεποιθήσεις, αλλά υπάρχουν και γεωγραφικές διαφορές, διαφορές μεταξύ πόλης και επαρχίας. Ίσως το πιο καταστροφικό είναι το γεγονός ότι κάθε πλευρά έχει τώρα τα δικά της Μέσα ενημέρωσης και συνεπώς τη δική της οπτική των γεγονότων. Είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουμε συμβιβασμούς αν δεν ξεκινάμε από μια κοινή βάση», τόνισε.

Όσον αφορά τα κίνητρά του για την ενασχόλησή του με την πολιτική ο Oμπάμα είπε: «Το αρχικό μου κίνητρο για είσοδο στη δημόσια ζωή και την πολιτική, η επιθυμία μου να επιτύχω κάτι σπουδαίο, μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός ότι ο πατέρας μου ήταν απών, ότι ήμουν ένα αουτσάιντερ και ήθελα πάντα να ανήκω κάπου».

Πηγή: Stern, RTL.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία