Κόσμος

Επίθεση στο Λονδίνο: 300.000 λίρες συγκεντρώθηκαν για την οικογένεια του νεκρού αστυνομικού!

Ο Keith Palmer ήταν ο 48χρονος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου, το απόγευμα της Τετάρτης, όταν μαχαιρώθηκε από τον Χαλίντ Μασούντ (το όνομα ή ψευδώνυμο του δράστη).

Σήμερα το πρωί, η αστυνομία δημιούργησε μία σελίδα στη μνήμη του, και αφού δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα ανθρώπων που ήθελαν να προσφέρουν στην οικογένεια του ήρωα.

Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική. Μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες συγκεντρώθηκαν 300.000 λίρες!

Ο Keith Palmer, που είχε σώσει τη ζωή συναδέλφου του μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα, έπεσε νεκρός μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον μακελάρη του Λονδίνου έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Με 15 χρόνια προϋπηρεσίας, ο Keith Palmer δεν ήταν η πρώτη φορά που ενήργησε ως ήρωας. Η πρώην αξιωματικός Nina από το Orpington, στο νότιο Λονδίνο, μίλησε στο ραδιόφωνο LBC και αποκάλυψε την εκπληκτική ιστορία του.

“Τον ήξερα πολύ καλά. Μου έσωσε τη ζωή στην πραγματικότητα. Οπότε ήθελα να μιλήσω και να γνωρίσουν όλοι πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν. Ήμουν αστυνομικός το 2007 και είχα ένα τροχαίο ενώ βρισκόμουν στο καθήκον. Ήταν ένας από τους αστυνομικούς που μου έσωσαν τη ζωή. Του χρωστάω τα πάντα. Ήταν ένας θαυμάσιος πατέρας και υπέροχος σύζυγος”, τόνισε η Nina που αποσύρθηκε μετά το τροχαίο ατύχημα.

Ο πολιτικός James Cleverly αποκάλυψε ότι υπηρέτησε μαζί με τον Keith Palmer στον στρατό, σημειώνοντας στο twitter πως τον γνώριζε 25 χρόνια. “Είχαμε υπηρετήσει μαζί στο βασιλικό πυροβολικό πριν γίνει αστυνομικός. Ένας υπέροχος άντρας, φίλος. Είμαι συντετριμμένος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, τους φίλους και τους συναδέλφους του. Ένας γενναίος άντρας”.

“Ήταν κάποιος που έφυγε για τη δουλειά σήμερα και περίμενε να γυρίσει σπίτι για να τελειώσει τη βάρδιά του και είχε κάθε δικαίωμα να περιμένει να συμβεί αυτό”, τόνισε ο top αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής της Scotland Yard Mark Rowley.

Ο επικεφαλής αστυνομικός του τμήματος στο Greater Manchester Ian Hopkins έγραψε πως “δολοφονήθηκε βάναυσα σήμερα ενώ εκτελούσε το καθήκον του και συνέβαλε στην προστασία του Κοινοβουλίου και της προστασίας της πατρίδας μας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Ανησυχία στο Ιράν για την εξαφάνιση του ανώτατου ηγέτη Χαμενεΐ – «Πρέπει όλοι να προσευχόμαστε»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια ούτε έχει κάνει κάποια βιντεοσκοπημένη δήλωση εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα - «Οι πολίτες ανησυχούν: πού είναι ο ηγέτης μας;»
O ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Βίντεο με τη βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας να κοροϊδεύει τον Τραμπ ενώ μιλάει: Σάλος με τον μορφασμό της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Η βασίλισσα της Ολλανδίας κατηγορείται ότι μιμήθηκε ειρωνικά τον τρόπο ομιλίας του αμερικανού προέδρου - Ποικίλες αντιδράσεις στα social media
Βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας και Τραμπ
1
Σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά στις ΗΠΑ - Η κυβέρνηση Τραμπ επανεξετάζει το εμβολιαστικό πρόγραμμα
Η σύσταση της νέας ομάδας εργασίας θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των παιδιών και τη χρησιμότητα των εμβολίων που εγκρίθηκαν πριν από επτά ή και περισσότερα χρόνια
Εμβολιασμός
Πνίγηκε από τις σφοδρές καταιγίδες το Παρίσι: Δύο νεκροί, 17 τραυματίες, πάνω από 100.000 σπίτια χωρίς ρεύμα – Πλημμύρισε η Εθνοσυνέλευση
Ένας 12χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου κι ένας 59χρονος οδηγούσε γουρούνα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο που ξερίζωσαν οι άνεμοι - Εικόνες και βίντεο
Σφοδρές καταιγίδες στη Γαλλία, «πνίγηκε» το Παρίσι
1