Κόσμος

Επίθεση των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτόξευσαν οι αντάρτες της Υεμένης

Επιπλέον οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο στην περιοχή Γιάφα του κεντρικού Ισραήλ, όπου ήχησαν οι σειρήνες

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν την Κυριακή (06.07.2025) σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Επιπλέον, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι οι φιλοϊρανοί Χούθι πραγματοποίησαν την Κυριακή επίθεση σε πλοίο που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν τυχόν τραυματίες ή όμηροι.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος των ανταρτών της Υεμένης ανέφερε σε δήλωσή του ότι εκτοξεύτηκε βαλλιστικός πύραυλος στην περιοχή Γιάφα του κεντρικού Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει τους Χούθι – το οποίο επιτίθεται σε ένδειξη, όπως λέει, αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα – με ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό, εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις τους.

Από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, οι Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, εξαπολύουν συχνά επιθέσεις στο Ισραήλ και στη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Οι περισσότεροι από τους δεκάδες πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχουν εκτοξεύσει, έχουν αναχαιτιστεί ή έχουν χάσει το στόχο.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από αντίποινα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ρωσία απορρίπτει την ευρωπαϊκή πρόταση για την Ουκρανία: Οι μυστικές συζυτήσεις στο Άμπου Ντάμπι και η επικείμενη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ
«Όχι» από το Κρεμλίνο στο ευρωπαϊκό σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία - Μέσα στον Νοέμβριο η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι λένε οι Ουκρανοί
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Εμανουέλ Μακρόν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία χρειάζεται βελτίωση
«Οι Ευρωπαίοι είναι οι μόνοι που έχουν λόγο, επειδή αυτό είναι μέρος του σχεδίου, για το τι θα κάνουμε με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία διακρατούνται από τους Ευρωπαίους»
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Ο ακροδεξιός Τζόρνταν Μπαρντελά θα κέρδιζε σήμερα τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με δημοσκόπηση
Ανάλογα με τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο, ο Μπαρντελά θα συγκέντρωνε είτε 35% είτε 36% των ψήφων, σύμφωνα με την Odoxa, ενώ θα κέρδιζε όποιον άλλον υποψήφιο ήταν αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο
Ο Τζόρνταν Μπαρντελά με τη Μαρίν Λεπέν