Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επιχείρηση «εμβόλιο κατά του κορονοϊού» στις ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διανομή εν μέσω χειροκροτημάτων

Επιχείρηση «εμβόλιο κατά του κορονοϊού» στις ΗΠΑ: Ξεκίνησε η διανομή εν μέσω χειροκροτημάτων

Με τους εργαζομένους να χειροκροτούν συγκινημένοι, η επιχείρηση Warp Speed (σ.σ. έτσι ονομάστηκε η επιχείρηση για τη διανομή του εμβολίου στις ΗΠΑ) ξεκίνησε το ιστορικό της ταξίδι.

Πρωί Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), το πρώτο φορτηγό που θα μεταφέρει τα εμβόλια της Pfizer και της BioNtech ξεκίνησε από το Πόρτατζ του Μίσιγκαν. Έφυγε υπό τα χειροκροτήματα των εργαζομένων που έδωσαν αγώνα δρόμου για να είναι όλα έτοιμα και να ξεκινήσει η επιχείρηση διανομής του εμβολίου σε όλες τις πολιτείες.

Την ώρα που έφευγαν τα φορτηγά, ακόμη και κόσμος ήταν έξω από το εργοστάσιο στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν και επίσης άρχισε να χειροκροτεί! 

Δείτε τη στιγμή

 

Έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 οι ΗΠΑ περιμένουν ότι θα έχουν εμβολιάσει σχεδόν 100 εκατομμύρια ανθρώπους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του προγράμματος των ΗΠΑ για τις προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων κατά του κορονοϊού.

“Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχουμε εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους”, είπε στο Fox News ο δρ. Μονσέφ Σλάουι, ο επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed.

Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να έχουν διανεμηθεί περίπου 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και άλλες 50 με 80 εκατομμύρια τον Ιανουάριο και ο ίδιος αριθμός τον Φεβρουάριο.

Πως θα γίνει η διανομή στις ΗΠΑ 

Τα πακέτα της Pfizer, με ξηρό πάγο για να παραμένουν στην κατάλληλη θερμοκρασία, περιέχουν μέχρι 4.875 δόσεις και κατά το πρώτο στάδιο του ταξιδιού τους θα μεταφερθούν, από το Καλαμαζού, σε αεροπλάνα που περιμένουν εκεί κοντά. Εργάτες θα φορτώσουν τα εμβόλια στα αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στους κόμβους αεροπορικών φορτίων της United Parcel Service ή της FedEx, στο Λούισβιλ του Κεντάκι και στο Μέμφις του Τενεσί αντιστοίχως.

Από εκεί θα μεταφερθούν με φορτηγά η αεροπορικώς σε εγκαταστάσεις κοντά στα 145 σημεία στις ΗΠΑ, όπου έχει προγραμματισθεί να παραληφθούν οι πρώτες δόσεις.

Διανομείς της UPS και της FedEx, οι οποίοι μπορεί επίσης να μεταφέρουν δώρα για τις γιορτές και άλλα πακέτα, θα παραδώσουν πολλές από τις «βαλίτσες» αύριο, Δευτέρα, σε υγειονομικό προσωπικό. Το φορτίο αυτό είναι το πρώτο από τα τρία που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα και ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι οίκων ευγηρίας θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech πρέπει να μεταφέρεται και να αποθηκεύεται στους 70 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν.

Οι UPS και FedEx δίνουν στο εμβόλιο πρώτη προτεραιότητα, έχοντας κρατήσει χώρο γι’ αυτό σε αεροπλάνα και φορτηγά σε μια περίοδο που η πανδημία και το ηλεκτρονικό εμπόριο, που συνδέεται με τις γιορτές του τέλους της χρονιάς, δημιουργούν περισσότερη ζήτηση για μεταφορές απ’ όση μπορούν να διαχειριστούν οι εταιρείες μεταφορών.

Αμφότερες οι εταιρείες έχουν πείρα στη διαχείριση ευαίσθητων ιατρικών προϊόντων και θα παρακολουθούν κάθε φορτίο σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις