Κόσμος

Επτά νεκροί από σεισμό στο Ιράν

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νοτιοανατολικό Ιράν, καταστρέφοντας κτήρια σε μία ορεινή περιοχή.
“Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια”, δήλωσε ο Εσμαϊλ Νατζάρ, κυβερνήτης της επαρχίας Κερμάν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης.
 
Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει ότι τουλάχιστον τρια χωριά έχουν ισοπεδωθεί.
 
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, IRNA αναφέρει ότι εννέα ισχυροί μετασεισμοί ακολούθησαν την κύρια δόνηση, ο ένας εκ των οποίων είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι τηλεπικοινωνίες με την πληγείσα περιοχή έχουν διακοπει.
 
Ο Μοχάμαντ Τζαβάντ Καμιάμπ, εργαζόμενος στο γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Κερμάν δήλωσε ότι στην περιοχή που επλήγη υπάρχουν 30 χωριά, τα οποία “είναι πυκνοκατοικημένα”. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η πρόσβαση στα κατεστραμμένα χωριά “είναι πάρα πολύ δύσκολη”.
 
Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στη νοτιοανατολική επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. “Πολλοί άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην πόλη Ζαχεντάν… Ο σεισμός έγινε αισθητός και στις πόλεις Μπαμ, Κας και Ιρανσχάρ”, μεταδίδει το πρακτορείο Fars.
 
Η επαρχία Κερμάν είναι σεισμογενής. Το 2003 από ισχυρό σεισμό που ισοπέδωσε το Μπαμ, σκοτώθηκαν περίπου 31.000 άνθρωποι.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Ο Στιβ Γουίτκοφ πήγε και στις τρεις συναντήσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς Αμερικανούς διερμηνείς, αποκαλύπτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC
Ο Στιβ Γουίτκοφ, απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό