Κόσμος

Ερντογάν: Η Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ

H Τουρκία έχει ανάγκη το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η Άγκυρα καταβάλλει προσπάθειες να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Τελ Αβίβ, που είχαν επιδεινωθεί από το 2010.

Μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία θεωρούνταν για πολύ καιρό ο βασικότερος περιφερειακός σύμμαχος του εβραϊκού Κράτους, μέχρι την αιματηρή επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ εναντίον ενός τουρκικού στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Γάζα το 2010 και είχε ως αποτέλεσμα την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

«Το Ισραήλ έχει ανάγκη από μια χώρα όπως η Τουρκία στην περιοχή» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος, οι δηλώσεις του οποίο δημοσιεύτηκαν σήμερα στις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες.

«Πρέπει επίσης να παραδεχθούμε (το γεγονός) ότι εμείς έχουμε ανάγκη το Ισραήλ. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην περιοχή» τόνισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Εάν αμοιβαία μέτρα εφαρμοστούν με ειλικρίνεια, η εξομάλυνση (των σχέσεων) θα συνεχιστεί» προσέθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί βουλευτές εναντιώνονται στο σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία: «Όχι άλλες παραχωρήσεις στον Πούτιν»
«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκασθεί να παραχωρήσει τα εδάφη της σε έναν από τους πλέον απροκάλυπτους εγκληματίες πολέμου στον κόσμο, τον Βλαντίμιρ Πούτιν»
Κογκρέσο
Ο Τραμπ αλλάζει στάση για το σχέδιο των 28 σημείων για την Ουκρανία: «Δεν είναι η τελική μου πρόταση»
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως περιμένει απάντηση από το Κίεβο το αργότερο έως την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, ενώ θέλει να έχει υπογραφεί μνημόνιο ειρήνης μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ντόναλντ Τραμπ
13
Ουκρανία: Ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί ότι το σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ πρέπει να αναθεωρηθεί με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων
Ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι η πρόταση της Ουάσινγκτον δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με την Ευρώπη, η οποία διαθέτει κρίσιμους μοχλούς πίεσης στο ουκρανικό ζήτημα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν