Κόσμος

Ερντογάν: Προειδοποιούμε Ελλάδα και Κύπρο να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις

- Απειλή Ερντογάν λίγες ώρες μετά τον “τσαμπουκά” στα Ίμια - Να μην νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε όσα γίνονται στην Κύπρο και στο Αιγαίο είπε ο “Σουλτάνος” - Τουρκικό περιπολικό εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού - Αμέσως μετά τουρκικό αεροπλάνο έκανε παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στο κόκκινο ανεβάζει την ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με τον εμβολισμό του ελληνικού περιπολικού σκάφους από τουρκικό πλοίο στα Ίμια ο Τούρκος Πρόεδρος προχώρησε σε απειλές τόσο προς την Ελλάδα, όσο και προς την Κύπρο.

erdogan

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:

«Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοικτά της Κύπρου με τις έρευνες και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα όρια. Τουρκικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή».

Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι είναι σε γνώση της Τουρκίας οι καιροσκοπικές, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες για έρευνες στην Κύπρο ή στα νησιά του Αιγαίου.

«Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια να μην κάνουν το λάθος να υποτιμήσουν την Τουρκία γνωρίζοντας ότι έχει ανοικτό μέτωπο στα νότια της».

Δεν θα ανεχθούμε εκείνους που θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν τα δικαιώματά μας να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια είτε στην Αφρίν, είτε στο Αιγαίο».

Μάλιστα προειδοποίησε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανοικτά της Κύπρου λέγοντας: «Οι μαγκιές τους, είναι μέχρι να δουν τα καράβια το στρατό μας και τα αεροσκάφη μας».

Όλα αυτά λιγότερες από 12 ώρες ύστερα από το σοβαρό περιστατικό στα Ίμια όπου ένα σκάφος μήκους 100 μέτρων της Άγκυρας εμβόλισε χτυπώντας με την πλώρη το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης ου Λιμενικού Σώματος “Γαύδος” με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σημαντικές ζημιές.

LS

Τα γεράκια της Άγκυρας μάλιστα συνέχισαν τις προκλήσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας με ένα σκάφος ναυτικής συνεργασίας να προχωρά σε παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένα καλά οργανωμένο ρωσικό σχέδιο με στόχο τον Νίκο Χριστοδουλίδη; Η πρακτική δημιουργίας βίντεο «kompromat» με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Κύπρου
Το «Cyrpus Daily News» υποστηρίζει ότι πρόκειται για ρωσική υβριδική επιχείρηση, σε μια κομβική χρονική συγκυρία για την πολιτική κατάσταση της Κύπρου και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Νίκος Χριστοδουλίδης
Στο έλεος της κακοκαιρίας «Goretti» Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία: Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, ακυρώσεις πτήσεων
Ριπές ανέμων έως 213 χλμ/ώρα στη Γαλλία, περίπου 380.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό καθώς και 57.000 σπίτια στη Σκωτία και σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας
Καταιγίδα Goretti
Βίντεο – «σκάνδαλο» στην Κύπρο: «Δεν αμφισβητούμε τις συνομιλίες αλλά έγινε κακόβουλη επεξεργασία» λέει η κυβέρνηση
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν ήδη την προέλευση του οπτικοακουστικού υλικού και εντός της ημέρας αναμένεται η τεχνική έκθεση για την αυθεντικότητά του
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης