Κόσμος

Ερντογάν: Στέλνω πλοίο στην Κυπριακή ΑΟΖ!

- Ερευνητικό σκάφος στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο Ερντογάν - Σε δεύτερη ομιλία του στην Αγκυρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει να καταπατηθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων - «Θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνουμε για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας», είπε ακόμα - Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς κινήσεις από τους ελληνοκύπριους

Ο Ερντογάν δεν ξεχνάει ούτε την Ελλάδα ούτε την Κύπρο. Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ, ο Τούρκος Πρόεδρος στην δεύτερη κατά σειρά ομιλία του που εκφώνησε στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Ερντογάν εξήγγειλε γεωτρήσεις λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει να επηρεαστούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Ο Ερντογάν είπε ότι Τούρκοι και Έλληνες πρέπει να εκμεταλλευθούν από κοινού του φυσικούς πόρους στην περιοχή. «Αν πρόκειται να γίνει αυτή η επένδυση, θα την κάνουμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση εκεί. Θέλω να ξέρετε ότι στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνουμε όταν διαφυλάσσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

Αυτό το πλοίο στέλνει ο Ερντογάν στην Κυπριακή ΑΟΖ

Πρόκειται για το πλωτό τρυπάνι Deep Sea Metro 2. Βρίσκεται ακόμα στην Τουρκία και έχει σημαία των νησιών Μάρσαλ με ημερομηνία νηολόγησης 2011. Μπορεί να κάνει γεώτρηση σε 40 χιλιάδες πόδια βάθος. Αυτήν την στιγμή είναι δεμένο στην Κωνσταντινούπολη. Δείτε βίντεο με το πλοίο εδώ.

Τσαβούσογλου: Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς κινήσεις από τους ελληνοκύπριους

Την ώρα που ο Ερντογάν απειλούσε θεούς και δαίμονες για τις έρευνες στην Κύπρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ψευδοκράτους, Οζερσάι έστελνε κι εκείνος τα δικά του απειλητικά μηνύματα. «Στείλαμε τα μηνύματά μας σε όλους τους θεσμούς και τις χώρες. Στον ΟΗΕ, την ΕΕ και την Κύπρο. Τονίσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες από τους ελληνοκύπριους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη CNN: Το άγνωστο παρασκήνιο της διάσωσης του πιλότου από το Ιράν – Η καταστροφή των C-130 και η «μπλόφα»
Οι ιρανικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις τους, ενώ ο Τραμπ δεν έκανε αναφορά σε απώλειες, τονίζοντας ότι «κανένας Αμερικανός στρατιωτικός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε»
Τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η επιχείρηση των ΗΠΑ / Reuters
Μπαράζ απειλών Τραμπ κατά του Ιράν: «Ο χρόνος λήγει την Τρίτη, θα σας ανατινάξουμε» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Το Ιράν προειδοποιεί ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά των υποδομών του, η Τεχεράνη θα ανταποκριθεί στοχεύοντας παρόμοιες υποδομές των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν αυτοάμυνα και όχι επιλογή
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS