Κόσμος

Έτοιμη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία η ΕΕ – «Η Βρετανία θα υποφέρει πιο πολύ απ΄όλους»

Προετοιμασμένη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι η ΕΕ. Ωστόσο προειδοποιεί πως ένα τέτοιο σενάριο θα κάνει την Βρετανία να υποφέρει.

Έτοιμη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία είναι η Ευρωπαϊκή Επιττροπή τονίζοντας ωστόσο  και πως η Βρετανία θα υποφέρει πιο πολύ απ΄όλους σε ένα τέτοιο σενάριο.

Στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό ξεκαθάρισε πως μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία δεν θα ήταν ποτέ το σενάριο που θα προτιμούσε η ΕΕ και πρόσθεσε πως η Επιτροπή δεν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη να γίνουν επιπλέον προετοιμασίες για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε αυτό το στάδιο.

«Αυτό θα προκαλέσει προφανώς σημαντική αναστάτωση τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις και αυτό θα έχει έναν σοβαρό αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο», δήλωσε η Μπερτό αναφερόμενη σε ενδεχόμενο αιφνίδιο διαζύγιο.

«Θα είναι συγκριτικά πολύ μεγαλύτερος για το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ ό,τι για την ΕΕ των 27 χωρών».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει πει ότι στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία «οι Βρετανοί θα είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
2