Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Έτσι σώθηκε ο Κινέζος κροίσος από τα χέρια των απαγωγέων του

Έτσι σώθηκε ο Κινέζος κροίσος από τα χέρια των απαγωγέων του

Μια απαγωγή που θα μπορούσε να γίνει και κινηματογραφική ταινία είναι αυτή του 6ου πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα, του 77χρονου He Xiangjian. Ο άνθρωπος αυτός ιδρυτής του Ομίλου Midea διασώθηκε από τους απαγωγείς του από τον ίδιο του το γιο ο οποίος χρειάστηκε να διασχίσει ένα ποτάμι και να φτάσει να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα στην πόλη Φοσάν στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ. Η αστυνομία δέχεται μια κλήση για εισβολή αγνώστων στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου. Η έπαυλη είναι μέρος του Royal Orchid International Golf Villa ενός πρότζεκτ το οποίο φτιάχνει ο όμιλος του δισεκατομμυριούχου με γήπεδο γκολφ και και αθλητικό κέντρο. Η έπαυλη είναι ένα χιλιόμετρο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί από τον μοναχογιό του δισεκατομμυριούχου τον 55χρονο He Jianfeng, ο οποίος κατάφερε να βγει κρυφά από την έπαυλη, να διασχίσει κολυμπώντας ένα ποτάμι και να τους καλέσει.

Η αστυνομία κινείται άμεσα και αποκλείει όλη την περιοχή και απαγορεύει σε οποιονδήποτε να μπει και να βγει από αυτήν από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Πολλές ήταν οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τα social media και έδειχναν την έπαυλη περικυκλωμένη από αστυνομικούς. Τελικά, ο δισεκατομμυριούχος απελευθερώνεται και οι πέντε άνδρες οι οποίοι είχαν μαζί τους μέχρι και εκρηκτικά σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ συλλαμβάνονται.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος

Επιβεβαιώνοντας το περιστατικό ο όμιλος Midea ευχαρίστησε την αστυνομία τα ΜΜΕ αλλά και όλους όσοι κοινοποίησαν πληροφορίες στα social media που οδήγησαν στην διάσωση του ιδρυτή της εταιρείας. 

Ο He ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Άφησε το σχολείο σε μικρή ηλικία και εργάστηκε σε εργοστάσια και αγροκτήματα. Όμως, είχε μεγάλα όνειρα τα οποία και πραγματοποίησε. Το 1968 με την βοήθεια 23 συμπολιτών του μάζεψε 5.000 γιουάν και άρχισαν να φτιάχνουν καπάκια για πλαστικά μπουκάλια. Για να κάνει οικονομία, έπινε νερό με ζάχαρη για πρωινό και όταν ταξίδευε για δουλειές κοιμόταν σε σταθμούς τρένων.

Τα επόμενα χρόνια εμπορεύθηκε γυάλινους σωλήνες, αξεσουάρ αυτοκινήτων αλλά και γεννήτριες. Και κατέληξε να φτιάξει έναν κολοσσό στον χώρο των ηλεκτρικών συσκευών.

Η Midea δημιουργήθηκε το 1981 και από την κατασκευή ανεμιστήρων έφτασε στην μαζική παραγωγή air condition.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις