Κόσμος

Eurostat: Αύξηση ΑΕΠ και απασχόλησης στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2019

Αύξηση κατά 0,2% παρουσίασε το ΑΕΠ και κατά 0,6% η απασχόληση στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat η αύξηση ήταν της τάξης του 1,3% και 2,1%, αντίστοιχα, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2018, ενώ συνολικά στην Ευρωζώνη το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% και κατά 0,5% στην ΕΕ28 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1,5% στην ΕΕ28.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ ανάμεσα στα κράτη μέλη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τη Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο κατέγραψαν η Κροατία (+1,8%), η Ουγγαρία και η Πολωνία (+1,5% και οι δύο). Αντίθετα μείωση της ανάπτυξης παρατηρήθηκε μόνο στη Λετονία (-0,1%).

Παράλληλα σύμφωνα με την Eurostat ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ28 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ28 το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο παρουσίασαν η Ουγγαρία (+ 1%), η Ισπανία (+0,7%), όπως και η Ελλάδα, η Λιθουανία και η Ολλανδία (+0,6% σε όλες). Μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Εσθονία (-0,4%), ενώ τα ποσοστά της απασχόλησης παρέμειναν σταθερά σε Φινλανδία και Σουηδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζίμι Κίμελ: Επιστροφή με δάκρυα στην τηλεόραση – «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Τραμπ να ελέγχει τι θα λέμε»
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας να ελέγχει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να λέμε στην τηλεόραση» είπε μεταξύ άλλων ο Τζίμι Κίμελ
Ο Τζίμι Κίμελ
Επιστολή Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου σε Τραμπ: Μην πουλήσετε μαχητικά F-16 και F-35 στην Τουρκία
Η επιστολή αναφέρει ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις υπό το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» κλιμακώνουν την ένταση και καθυστερούν ενεργειακά έργα στα οποία συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες
Μαχητικό αεροσκάφος F15 1
Λύθηκε το μυστήριο με τη βλάβη στις κυλιόμενες σκάλες και τον τηλεϋποβολέα του Τραμπ στον ΟΗΕ - Απολύσεις ζητά ο Λευκός Οίκος
Εικονολήπτης κατα λάθος σταμάτησε τις κυλιόμενες σκάλες - Ο Λευκός Οίκος ήταν υπεύθυνος για τον χειρισμό του τηλεϋποβολέα στην ομιλία Τραμπ λέει ο ΟΗΕ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια στις κυλιόμενες σκάλες