Κόσμος

Eurostat: Αύξηση ΑΕΠ και απασχόλησης στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2019

Αύξηση κατά 0,2% παρουσίασε το ΑΕΠ και κατά 0,6% η απασχόληση στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat η αύξηση ήταν της τάξης του 1,3% και 2,1%, αντίστοιχα, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2018, ενώ συνολικά στην Ευρωζώνη το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% και κατά 0,5% στην ΕΕ28 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1,5% στην ΕΕ28.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ ανάμεσα στα κράτη μέλη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία από τη Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο κατέγραψαν η Κροατία (+1,8%), η Ουγγαρία και η Πολωνία (+1,5% και οι δύο). Αντίθετα μείωση της ανάπτυξης παρατηρήθηκε μόνο στη Λετονία (-0,1%).

Παράλληλα σύμφωνα με την Eurostat ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,3% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ28 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% στην ΕΕ28 το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, τη μεγαλύτερη αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο παρουσίασαν η Ουγγαρία (+ 1%), η Ισπανία (+0,7%), όπως και η Ελλάδα, η Λιθουανία και η Ολλανδία (+0,6% σε όλες). Μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Εσθονία (-0,4%), ενώ τα ποσοστά της απασχόλησης παρέμειναν σταθερά σε Φινλανδία και Σουηδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Γιατί θέλουν να συναντηθούν Πούτιν και Τραμπ – Τα 5 πιθανά σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
Το ενδεχόμενο μίας συνάντησης Τραμπ - Πούτιν έχει «κλειδώσει», ενώ τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρωσία έχουν συμφέρον να προχωρήσουν σε τέτοιους διαλόγους σε αυτή τη φάση του πολέμου στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία
Τραμπ για συνάντηση με Πούτιν παρά την απουσία Ζελένσκι: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσω τις δολοφονίες»
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε απευθύνει στη Ρωσία τελεσίγραφο, που τυπικά εξέπνεε σήμερα, να κλείσει συμφωνία με την Ουκρανία για να τελειώσει ο πόλεμος, επί ποινή πολύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων αν δεν προχωρούσε
Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Εγκρίθηκε η πρόταση Νετανιάχου για την πλήρη κατάληψη της Γάζας: Απελευθέρωση ομήρων και αφοπλισμό της Χαμάς ζητά το Ισραήλ
Τα 5 σημεία της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα - Το γραφείου του πρωθυπουργού ανέφερε πως θα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους που βρίσκονται εκτός ζωνών μάχης
Benjamin Netanyahu