Κόσμος

Έχει μέγεθος φράουλας και κοστίζει… 21,5 εκατομμύρια δολάρια!

Ένα διαμάντι από τα θρυλικά ορυχεία Γκολκόντα της Ινδίας, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Γενεύη χθες βράδυ, στο ποσό ρεκόρ των 21.480.000 δολαρίων, όπως ανέφερε ο οίκος Christie.

Το σπάνιο, άχρωμο διαμάντι που ζυγίζει 76,02 καράτια, και σε μέγεθος είναι όσο περίπου μια φράουλα, ανήκε στον Αρχιδούκα Ιωσήφ της Αυστρίας (1872-1962).

«Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για ένα διαμάντι Γκολκόντα και τιμή ρεκόρ για ένα άχρωμο διαμάντι »,ανέφερε ο Φρανσουά Κιουριέλ, διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie.

Πωλητής του διαμαντιού ήταν το αμερικανικό κοσμηματοπωλείο Black Starr & Frost. Ο αγοραστής του θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι το όνομά του είναι Φρεντ Μουαουάντ και είναι διεθνής αντιπρόσωπος με έδρα στο Ντουμπάι, τη Μέση Ανατολή και τη Γενεύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
29 παιδιά σκοτώθηκαν στον «πόλεμο» μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό - Τουλάχιστον 97 οι αγνοούμενοι
Ο πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του «Ελ Τσάπο» και της φράξιας του «Ελ Μάγιο» στην πολιτεία Σιναλόα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.400 αγνοούνται
Εθνικοί φρουροί αποκλείουν μια περιοχή όπου ένα πτώμα βρίσκεται σε δρόμο στην πόλη Culiacan της πολιτείας Sinaloa