Κόσμος

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτος θάνατος στο Βέλγιο

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ευλογιάς των πιθήκων ανακοινώθηκε στο Βέλγιο. Ο ασθενής αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Συνολικά, τα κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων στο Βέλγιο έχουν φθάσει τα 706.Ωστόσο, σύμφωνα με το ινστιτούτο υγείας Sciensano, ο αριθμός των κρουσμάτων μοιάζει να μειώνεται. Το πιο πρόσφατο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε την 23η Αυγούστου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι από τον Μάιο, έχουν καταγραφεί πάνω από 50.000 κρούσματα της ασθένειας αυτής —κυρίως στη βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη— και 16 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα