Κόσμος

Ευρωεκλογές 2019 – Τα αποτελέσματα της κάλπης κρίνουν την τύχη της Αρχηγού του SPD Αντρέα Νάλες!

“Ανταρσία” εναντίον της αρχηγού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες σχεδιάζουν, σύμφωνα με την “Welt am Sonntag”, βουλευτές του κόμματός της, εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που θέλουν το SPD την επόμενη Κυριακή (26.5.2019) να χάνει έπειτα από δεκαετίες τις τοπικές εκλογές στην Βρέμη και να καταγράφει σημαντικές απώλειες στις Ευρωεκλογές.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, αρκετοί βουλευτές προτίθενται να απαιτήσουν από την κ. Νάλες να εγκαταλείψει την θέση της επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD την οποία κατέχει σήμερα και να περιοριστεί σε αυτήν της Προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικρατέστερος να την διαδεχθεί είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Κ.Ο. ‘Αχιμ Ποστ.

Οι βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία και την Κάτω Σαξονία, τοποθετούν το όριο για την ήττα στις ευρωεκλογές στο 20% (το 2014 το SPD είχε συγκεντρώσει 27,3%) αλλά και στην τρίτη θέση, πίσω από τους Πράσινους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 15%, ενώ οι Πράσινοι φθάνουν στο 18%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Σύντομη εκδρομή ο πόλεμος στο Ιράν – Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους εξοντώσουμε
Ο Τραμπ σημείωσε πως «κανείς δεν έχει ιδέα» ποιος θα κυβερνήσει το Ιράν μετά τη δολοφονία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, παρά το γεγονός ότι ο γιος του, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ορίστηκε νέος ανώτατος ηγέτης
Ντόναλντ Τραμπ
6
Εμανουέλ Μακρόν: Η όποια επίθεση στην Κύπρο είναι επίθεση στην Ευρώπη
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την τέλεια συνεργασία. Υπογράψαμε το 2020 μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας, εγκαθίδρυσαμε μια μοναδική συνεργασία σε σχέση με την άμυνα και την ασφάλεια
French President Emmanuel Macron looks on during a joint press conferance with Cypriot President Nikos Christodoulides (not pictured) and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (not pictured) at Paphos military airport, on the day of Macron's visit to show France's solidarity after recent drone attacks amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, and aimed at reinforcing European security in the Eastern Mediterranean, in Paphos, Cyprus March 9, 2026. 5