Κόσμος

Ευρωεκλογές 2024 – Ιταλία: Τα exit polls δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στη Τζόρτζια Μελόνι

Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές στην Ιταλία έκλεισαν στις 11 τοπική ώρα το βράδυ της Κυριακής (09/06/2024)  με την Τζόρτζια Μελόνι να προηγείται με διαφορά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα πρώτα exit poll για τις ευρωεκλογές στην Ιταλία της εφημερίδας La Repubblica, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας, φέρεται να λαμβάνει από 26% μέχρι 30% των ψήφων.

Όσο για τα δυο υπόλοιπα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τη Φόρτσα Ιτάλια και τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι λαμβάνουν αντίστοιχα από 8,5% μέχρι 10,5% και από 8% μέχρι 10%, σύμφωνα με τα exit poll.

Περνώντας στη αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να εξασφαλίζει από το 21% μέχρι το 25% των ψήφων. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων κυμαίνεται από 10% μέχρι 14% και η συμμαχία οικολόγων και αριστεράς από 5% μέχρι 7%.

Τέλος, η κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης λαμβάνει από 3,5% μέχρι 5,5% και το μετριοπαθές κόμμα Δράση από 2,5% μέχρι 4,5%, σύμφωνα με τα exit poll.

Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν και από την καταμέτρηση των ψήφων, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για σαφή νίκη της Τζόρτζια Μελόνι και της συντηρητικής συμμαχίας στο σύνολό της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση New York Times: Η Ρωσία δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία των 20 σημείων για ειρήνη στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι
Η Ρωσία επιμένει στις βασικές της θέσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Παρά τις οικονομικές πιέσεις και τις δυτικές κυρώσεις, η Ρωσία εμφανίζεται να θεωρεί ότι ο πόλεμος παραμένει διαχειρίσιμος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: Ένα χωριό γλίτωσε την τραγωδία για μόλις 30 δευτερόλεπτα
Αν το αεροπλάνο που μετέφερε την Ελληνίδα αεροσυνοδό και τον Λίβυο Στρατηγό είχε συνεχίσει να πετάει εκτός ελέγχου για άλλα 30 δευτερόλεπτα, θα είχε συντριβεί στο κέντρο του χωριού, 2 χλμ. μακριά
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Βροχές και πλημμύρες έθεσαν το Λος Άντζελες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους την παραμονή των Χριστουγέννων - Προειδοποιήσεις και για κατολισθήσεις - «Σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες» προειδοποιεί η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία
Πλημμύρα