Κόσμος

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τη Δευτέρα η συζήτηση για την απόφαση της Δανίας να κατάσχει τα τιμαλφή των προσφύγων

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Δανία σχετικά την απόφασή της να κατάσχει τιμαλφή που φέρουν μαζί τους οι πρόσφυγες.

Όπως ανακοίνωσε στην ολομέλεια σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς, η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να αναμένει την εξέταση του θέματος από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών. Η πλειοψηφία όμως της επιτροπής αυτής αποφάσισε να εξετασθεί το θέμα στα τέλη του Ιανουαρίου.

Παρ’ όλα αυτά ευρωβουλευτές ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα άμεσα στην ολομέλεια ανεξάρτητα από την απόφαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, αίτημα που δεν έλαβε την πλειοψηφία.

Σύμφωνα με ένα δεύτερο αίτημα που συγκέντρωσε πλειοψηφία αποφασίσθηκε η συζήτηση να γίνει τελικά την ερχόμενη Δεύτερα στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Nord»: Το σούπερ γιοτ των 500 εκατ. δολαρίων που πέρασε τα Στενά του Ορμούζ – Συνδέεται με τον πλουσιότερο Ρώσο επιχειρηματία
Το πολυτελές γιοτ μήκους 142 μέτρων συνδέεται με τον υπό κυρώσεις Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αλεξέι Μορντάσοφ και διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ το Σάββατο (25.05.2026) το πρωί
Το σούπερ γιοτ Nord
Αμπόλγασεμ Σαλαβάτι: Ο «δικαστής του θανάτου» που υπογράφει θανατικές ποινές στο Ιράν
Είναι ο πιο διαβόητος εκτελεστής του καθεστώτος του Ιράν - Έχει εκδώσει εκατοντάδες αποφάσεις - τουλάχιστον 328 - οι οποίες περιλαμβάνουν θανατικές ποινές, πολυετείς φυλακίσεις και εξορίες
Άντρας περπατάει με μία σημαία δίπλα σε φωτογραφίες κρατουμένων που εκτελέστηκαν στο Ιράν