Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Φαρμάκι” Τραμπ μέσω Twitter! Λέει τον Κόεν… χασοδίκη!

“Φαρμάκι” Τραμπ μέσω Twitter! Λέει τον Κόεν… χασοδίκη!

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε μέσω Twitter στην είδηση της δήλωσης ενοχής του πρώην δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν. Και αντέδρασε… με δηλητήριο!

Σαν… βόμβα έσκασε το βράδυ της Τρίτης 21.08.2018 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) η είδηση πως ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, παρουσιάστηκε στο FBI και δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ότι κατ’ εντολή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα» φρόντισε να καταβάλει χρήματα «με κύρια επιδίωξη τον επηρεασμό των εκλογών».

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος για συνολικά οκτώ κατηγορίες, οι πέντε από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Παραδέχτηκε επίσης ότι παραβίασε τη νομοθεσία περί εκλογικής χρηματοδότησης κατά διαταγή ενός «υποψηφίου για ομοσπονδιακό αξίωμα» τον οποίο δεν κατονόμασε. Η φωνή του Κόεν «έσπασε» ενώ απαντούσε στις ερωτήσεις του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ Γ΄.

Ο συμβιβασμός τον οποίο συμφώνησε ο Κόεν με τις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνει την πιθανή επιβολή ποινής φυλάκισης έως πέντε ετών και τριών μηνών, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν όπου οδηγήθηκε απόψε ο 51χρονος δικηγόρος.

Λίγο αργότερα, ο άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του νυν προέδρου, Πολ Μάναφορτ, καταδικάστηκε για οκτώ κατηγορίες περί απάτης.

Είναι ένα διπλό “χτύπημα” για τον Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο οι δύο υποθέσεις διαφέρουν. Ως προς τι; Ως προς τον ίδιο τον Τραμπ, αφού ο αμερικανός Πρόεδρος… κατσαδιάζει τον Κόεν, ενώ αποθεώνει τον Μάναφορτ! Όλα αυτά φυσικά μέσω Twitter.

Το… θάψιμο του Τραμπ στον Κόεν

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, λοιπόν, απάντησε σήμερα μέσω Twitter λέγοντας: “Αν κάποιος ψάχνει για έναν καλό δικηγόρο, θα του πρότεινα σθεναρά να μην αποτανθεί στις υπηρεσίες του Μάικλ Κόεν“!

Συνεχίζοντας για τον Κόεν, τόνισε: “Ο Μάικλ Κόεν δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες προεκλογικών οικονομικών παραβάσεων, που δεν αποτελούν έγκλημα. Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε μια μεγάλη προεκλογική οικονομική παράβαση και διευθετήθηκε εύκολα“!

…και η ασπίδα προστασίας στον Μάναφορτ

Στην συνέχεια υπερασπίστηκε τον Πολ Μάναφορτ, λέγοντας: “Νιώθω πολύ άσχημα για τον Πολ Μάναφορτ και την υπέροχη οικογένειά του. Η “Δικαιοσύνη” πήρε μια φορολογική υπόθεση 12 ετών, μεταξύ άλλων, άσκησε τρομακτική πίεση πάνω του και σε αντίθεση με τον Μάικλ Κόεν, αρνήθηκε να “σπάσει” και να εφεύρει ιστορίες για να πάρει μια καλή “συμφωνία”. Τόσος σεβασμός για έναν γενναίο άνδρα!”.

Και συνέχισε: “Ένας μεγάλος αριθμός κατηγοριών, δέκα, δεν μπόρεσαν καν να αποφασιστούν στην υπόθεση του Πολ Μάναφορτ. Κυνήγι μαγισσών!“.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις