Κόσμος

Φάτε ψάρια αλλά όχι με κόκκινο κρασί

Ψάρια και κόκκινο κρασί δεν πάνε μαζί.....
Και αυτό γιατί ενισχύει την γεύση της…ψαρίλας! Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες όταν τρώμε ψάρια και γενικά θαλασσινά δεν τα συνοδεύουμε ποτέ με κόκκινο αλλά με άσπρο κρασί. 
Ο σίδηρος που έχει το κόκκινο κρασί σε συνδιασμό με κάποιες ουσίες που έχουν τα θαλασσινά αφήνει μια άσχημη γεύσει στο στόμα κοινώς την ψαρίλα. Και άντε εκείνη την ώρα να θέλεις να φιλήσεις καμία όμορφη τουρίστρια!
Ένας άλλος παράγοντας που κάνει το κόκκινο κρασί και τα ψάρια…αταίριαστο ζευγάρι, είναι ότι η ισχυρή γεύση που παράγεται από τις τανίνες στη φλούδα του σταφυλιού, “σκεπάζει” τη ντελικάτη γεύση του ψαριού και των άλλων θαλασσινών. Και όσο να’ναι μην μας πούνε και αμόρφωτους.
Το καλό για έμας τους έλληνες είναι ότι συνήθως τα θαλασσινά τα συνοδεύουμε με…ουζάκι! 

Μ.ΙΩΑΝΝΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κατηγορώ» Μέρκελ κατά Μερτς για τα μέτρα στο μεταναστευτικό: «Δεν θα ήθελα να ζήσω την Ευρώπη να καταστρέφεται»
«Οι μονομερείς ενέργειες μεμονωμένων κρατών θα μπορούσαν να κοστίσουν στην Σένγκεν και στην ελευθερία μετακίνησης στην Ευρώπη» δήλωσε η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος
Άγγελα Μέρκελ