Κόσμος

Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 650 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Οι αρχές αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πόσιμο νερό και τρόφιμα για τους επιζώντες, καθώς και σε σακούλες για τα πτώματα και φέρετρα.

Σε περισσότερους από 650 ανέρχονται, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί στις νότιες Φιλιππίνες λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε ο τυφώνας Ουάσι, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης των 800 αγνοουμένων στο νησί Μιντανάο.
 
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, οι περισσότεροι νεκροί είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ πολλά πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες.
 
Οι αρχές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, καθώς κατηγορούνται ότι δεν προειδοποίησαν επαρκώς για τη σοβαρότητα της τροπικής καταιγίδας. Η κρατική υπηρεσία καταστροφών υποστηρίζει ότι εξέδωσε προειδοποίηση τρεις ημέρες πριν η καταιγίδα φτάσει στη στεριά την Παρασκευή.
 
Οι αρχές αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε πόσιμο νερό και τρόφιμα για τους επιζώντες, καθώς και σε σακούλες για τα πτώματα και φέρετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνω απο 400 οι νεκροί στις Φιλιππίνες – Βιβλική καταστροφή απο την τροπική καταιγίδα – Φώτο και Βίντεο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Συναγερμός» στο Λονδίνο: Γιγαντιαίες ταυτόχρονες πορείες ακροδεξιών και αντιρατσιστών
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο με κάλεσμα του Τόμι Ρόμπινσον, ηγετικής φυσιογνωμίας της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ απέναντι αντιρατσιστές ακτιβιστές οργάνωσαν αντιπορεία
Η τεράστια διαδήλωση στο Λονδίνο 2
Ντόναλντ Τραμπ σε ΝΑΤΟ: «Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει – Θα επιβάλω κυρώσεις στη Ρωσία όταν όλοι κάνουν το ίδιο»
«Αυτός δεν είναι ο πόλεμος του Τραμπ (δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν Πρόεδρος!), είναι ο πόλεμος του Μπάιντεν και του Ζελένσκι» έγραψε στο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 8
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ 4