Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου – Στους 40 οι επιζώντες

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 17 νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροπλάνου – Στους 40 οι επιζώντες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη συντριβή του αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας και 40 έχουν διασωθεί μέχρι τώρα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων Ντελφίν Λορεντζάνα δήλωσε ότι 17 άνθρωποι.

Το Reuters επικαλείται την εφημερίδα New York Times που γράφει ότι 17 πτώματα βρέθηκαν και ότι ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τοπικό διοικητή.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι σύμφωνα με αρχικές αναφορές, 92 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο, ανάμεσά τους τρεις πιλότοι και άλλα πέντε μέλη πληρώματος.

 

Η συντριβή δεν προκλήθηκε από επίθεση

Η συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων δεν πιστεύεται ότι προκλήθηκε από επίθεση, αλλά οι αρχές εστιάζουν επί του παρόντος στη διάσωση επιζώντων και δεν ερευνούν την αιτία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης ‘Εντγκαρντ Αρεβάλο.

 

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε περιοχή όπου οι δυνάμεις του στρατού πολεμούν εδώ και πολύ καιρό ισλαμιστές μαχητές.

“Καθώς το αεροσκάφος μετέφερε τους στρατιώτες μας από το Καγκαγιάν ντε ‘Ορο (στο νότιο νησί Μιντανάο) έχασε τον διάδρομο προσγείωσης και μετά προσπάθησε να τον ξαναβρεί αλλά δεν τα κατάφερε”, δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Σομπετζάνα.

Δεκαεπτά μέλη του στρατού σκοτώθηκαν. Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι οι 40 διασωθέντες μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για να λάβουν πρώτες βοήθειες.

 

Τα C-130 είναι στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατευμάτων, εξοπλισμού αλλά επίσης χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχής βοήθειας σε καταστάσεις καταστροφών.

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται μετά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Black Hawk τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις