Κόσμος

Φινλανδία: Κάθειρξη για τις εφήβους – Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου συμμαθητή τους

Σε κάθειρξης από 8 έως 10 χρόνια καταδικάστηκαν σήμερα τρεις έφηβοι οι οποίοι υπέβαλαν σε βασανιστήρια και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν πρώην συμμαθητή τους, μια υπόθεση που προκάλεσε αποτροπιασμό στη Φινλανδία.

Οι τρεις ανήλικοι, ηλικίας 16 ετών την εποχή που διέπραξαν το έγκλημα, τον Δεκέμβριο του 2020, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία. Τους μήνες πριν την δολοφονία παρενοχλούσαν κατ’ επανάληψη το θύμα τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα, ένα αγόρι επίσης 16 ετών, που ζούσε σε μια δομή φιλοξενίας, δέχτηκε «σαδιστική» επίθεση, επί πολλές ώρες και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στις 4 Δεκεμβρίου, σε ένα πάρκο της Κόσκελα, στα βόρεια προάστια του Ελσίνκι. Η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο χαρακτήρισε «σοκαριστικό» το έγκλημα.

Οι τρεις δράστες, που γνώριζαν το θύμα τους από την εποχή που όλοι τους πήγαιναν στον παιδικό σταθμό, δήλωσαν αθώοι. Ο θάνατος του 16χρονου προήλθε από εγκεφαλικές κακώσεις και διάτρηση πνεύμονα λόγω καταγμάτων στα πλευρά.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις έδρασαν από κοινού και προκάλεσαν περισσότερα από 100 τραύματα στο σώμα του θύματός τους.

Η υπόθεση αυτή έφερε στο φως και τις αδυναμίες των κοινωνικών δομών για νέους στη Φινλανδία. Η δομή φιλοξενίας όπου έμενε ο 16χρονος παρέλειψε να τον αναζητήσει όταν δεν εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο μετά τον ξυλοδαρμό του. Το πτώμα του βρέθηκε μόλις την Δευτέρα, τρεις ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν ένας στους δύο εφήβους ηλικίας 14-16 ετών που ζει σε κάποιο ίδρυμα στη Φινλανδία έχει δεχτεί απειλές ή έχει πέσει θύμα παρενόχλησης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ουκρανία βυθισμένη στο σκοτάδι μετά τις μαζικές ρωσικές επιθέσεις – 400.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά από ένα νέο κύμα ρωσικών βομβαρδισμών που στόχευσε τις ενεργειακές υποδομές της χώρας
Άνδρας στέκεται μπροστά από ένα διαμέρισμα που βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία στην Ουκρανία
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χάσουμε παιδιά»: Η σκληρή προειδοποιήση του αρχηγού των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη Ρωσία
Ο στρατηγός Φαμπιέν Μαντόν κάλεσε τους Γάλλους αιρετούς να προετοιμάσουν τον πληθυσμό για ένα πιθανό ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία – Μια τοποθέτηση που προκαλεί πολιτική θύελλα
Ο στρατηγός Φαμπιέν Μαντόν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας
6
Telegraph: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ προτείνει στην Ουκρανία να νοικιάζει το Ντονμπάς στη Ρωσία – Σιγή ιχθύος από το Κρεμλίνο
Πηγές της βρετανικής εφημερίδας δήλωσαν ότι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου «επηρεάζεται πολύ εύκολα από τα ρωσικά επιχειρήματα»
Καπνός από ρωσικό βομβαρδισμό στην ουκρανική πόλη Τερνόπιλ