Κόσμος

Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία – Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι!

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι αγνοούμενοι από τις σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ινδονησία.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμοι καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες την επαρχία Μπενγκουλού στην Ινδονησία.

Οι διασώστες θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές με βάρκες, προκειμένου να διανείμουν βοήθεια σε περίπου 13.000 ανθρώπους.

Χιλιάδες πληγέντες έχουν καταλύσει σε προσωρινά καταφύγια, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για την εμφάνιση επιδημιών εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού.

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από σκηνές, τρόφιμα, πόσιμο νερό και βάρκες, ενώ είναι απαραίτητα και τα βαρέα μηχανήματα για την κατασκευή προσωρινών γεφυρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Πούτιν μπορεί να μην είναι ποτέ έτοιμος να συναντήσει τον Ζελένσκι – Ανάλυση του CNN
«Ο Πούτιν έχει ήδη πάρει αυτό που ήθελε, μια διμερή συνάντηση με τον Τραμπ, έναν ηγέτη που θεωρεί ίσο του. Μια συνάντηση με τον Ζελένσκι θα ήταν, στα μάτια του, ασυμβίβαστη με την κοσμοθεωρία του» τονίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αλάσκα 8