Κόσμος

Φοντάνα ντι Τρέβι: Δύο ευρώ από σήμερα το εισιτήριο για το ιστορικό συντριβάνι

Το εισιτήριο ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες

Δεν θα είναι πλέον δωρεάν η επίσκεψη του διάσημου σιντριβανιού στη Ρώμη, «Φοντάνα Ντι Τρέβι», αφού από σήμερα το πρωί στις 9 τοπική ώρα, θα ισχύει εισιτήριο δυο ευρώ για τους τουρίστες που επιθυμούν να το θαυμάσουν από κοντά το.

Το ιστορικό σιντριβάνι της «Φοντάνα ντι Τρέβι», στη Ρώμη, γνωστή και ως Αιώνια Πόλη, πρόκειται για το σημείο, ουσιαστικά, από το οποίο όλοι συνηθίζουν να φωτογραφίζονται ή να πετούν το παραδοσιακό κέρμα, μέσα στην «Φοντάνα» της Ρώμης.

Το εισιτήριο, σύμφωνα με απόφαση του δήμου της Ρώμης, ισχύει για ξένους και ντόπιους επισκέπτες. Εξαιρούνται οι πολίτες που έχουν γεννηθεί στην ιταλική πρωτεύουσα, τα παιδιά ηλικίας μέχρι έξι ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ξεναγοί.

Οι τουρίστες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριο επί τόπου, με τραπεζική κάρτα, σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα ή να κάνουν κράτηση μέσω διαδικτύου.

Στόχος του νέου αυτού μέτρου είναι να περιοριστεί ο υπερτουρισμός στο ιστορικό αυτό σιντριβάνι αφού έως τώρα οι επισκέπτες έφταναν, κατά μέσο όρο, τους 30.000 την ημέρα. Ακόμα οι Ιταλοί θέλουν να ενισχυθούν και τα δημοτικά ταμεία, με 8,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρώμης. Μετά τις δέκα το βράδυ, η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους.

«Η πόλη μας αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας και στόχος μας είναι να εγγυηθούμε τη συντήρησή της αυξάνοντας, συγχρόνως, την προσβασιμότητα και την άμεση επαφή με τον πλούσιο, αυτό πολιτισμό της», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασκ κατά Νόλαν: «Θα χάσει την ακεραιότητά του» αν έχει διαλέξει μαύρη ηθοποιό για τον ρόλο της ωραίας Ελένης στην «Οδύσσεια»
Χρήστης του X ισχυρίστηκε ότι αν η Λουπίτα Νιόνγκο υποδυθεί την Ωραία Ελένη, αυτό θα αποτελεί «προσβολή» για τον Όμηρο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί ο Μασκ
μασκ 6
Βίντεο με τον Τζέφρι Επστάιν να αποκαλεί τον εαυτό του «σεξουαλικό αρπακτικό α’ κατηγορίας» και να απαντάει αν είναι ο διάβολος
Ο άνθρωπος που παίρνει συνέντευξη από τον Επστάιν δεν εμφανίζεται στην οθόνη, αλλά πιστεύεται ότι είναι ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον
Ο Επστάιν με άτομο άγνωστης ηλικίας στην αγκαλιά του
Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο – βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο
Ο ευρωβουλευτής είχε αναφέρει πως το χρησιμοποιεί καθαρά ως γραφείο αν και η Cyprus Times υποστηρίζει πως μένει κανονικά εκεί με την σύντροφό του
Φειδίας Παναγιώτου 15
Έξαλλος ο Ντόναλντ Τραμπ με τα σχόλια στα Grammy: «Τα χειρότερα βραβεία όλων των εποχών», «δεν έχω πάει ποτέ στο νησί του Επστάιν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον παρουσιαστή Τρέβορ Νόα μετά τα σχόλια του που τον συνέδεσαν με την υπόθεση Επστάιν και απείλησε να του κάνει μήνυση
τραμπ