Κόσμος

Φορτηγό – βόμβα εξερράγη στη ΝΑ Τουρκία – 8 νεκροί

Άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν απο την έκρηξη που έγινε κοντά σε αστυνομικό τμήμα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σήμερα, ενώ περίπου 50 άλλοι τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μεταδίδει το πρακτορείο Ντογκάν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Ερντάλ Ατά, ο εκρηκτικός μηχανισμός στο παγιδευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό, μεταδίδει το πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε αστυνομικό τμήμα, και σύμφωνα με τις εικόνες των τηλεοπτικών δικτύων είχε επίσης ως αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε πολλά αυτοκίνητα –μεταξύ αυτών και σε αστικό λεωφορείο.

Οι νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, λόγω της συντριπτικής παρουσίας του Κουρδικού στοιχείου, αποτελούν το επίκεντρο της δράσης του Κόμματος των Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Η Γκαζιαντέπ, μεγάλη πόλη της περιοχής, είχε ως σήμερα εξαιρεθεί ως θέατρο για τις επιθέσεις του ΡΚΚ.

Διαβάστε

Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε Τούρκο υπουργό! ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα διχάζει την Ευρώπη: Νέα αντιπαράθεση Ισπανίας και Ιταλίας – Έως και 5.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
Αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μαδρίτης και Ρώμης για τη διαχείριση των ροών, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά κοινή ευρωπαϊκή απάντηση και ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων - Την Τρίτη η έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΕ
Μετανάστες Ισπανία, Θέουτα