Κόσμος

“Φουντώνει ο πόλεμος” ΗΠΑ – Κίνας! Δασμοί 200 δις από τον Τραμπ στο Πεκίνο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προχωρήσουν με την επιβολή επιπλέον δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα, μεταδίδει το Bloomberg.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο Τραμπ προχωρεί με την επιβολή δασμών προς τα επιπλέον κινεζικά προϊόντα, παρά τις απόπειρες του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν για την επανέναρξη συνομιλιών με την Κίνα για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης. Η απόφαση Τραμπ είχε άμεσα αποτελέσματα στις αγορές, ανατρέποντας την τάση και οδηγώντας σε πτώση το χρηματιστήριο.

Η απόφαση έρχεται μία εβδομάδα αφού ο Τραμπ έκανε λόγο για την πιθανότητα επιβολής δασμών ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιπλέον κινεζικά προϊόντα και απείλησε με νέους δασμούς ύψους 267 δισεκατομμυρίων επί κινεζικών προϊόντων. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη επιβάλει δασμούς ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί κινεζικών προϊόντων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μόνο εισήγαγαν προϊόντα από την Κίνα ύψους 505 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο χρόνο. Ομως, οι εισαγωγές του 2018 από την Κίνα μέχρι το Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καθ' οδόν ο Ζελένσκι προς την Άγκυρα για συνάντηση με Ερντογάν - «Θα περιμένω τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα περιμένει τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για να πραγματοποιήσει κατ' ιδίαν συνομιλίες σχετικά με τον τριετή και πλέον πόλεμο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι