Κόσμος

“Φοβήθηκα τόσο που έβρεξα το παντελόνι μου”

Στη φυλακή δύο ισραηλινοί στρατιώτες που χρησιμοποίησαν εννιάχρονο Παλαιστίνιο ως ανθρώπινη ασπίδα κατά την επίθεση στη Γάζα το 2009. Συγκλονίζει η μαρτυρία του μικρού.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το στρατοδικείο καταδίκασε καθέναν από τους δυο αρχιλοχίες σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και τους υποβίβασε σε λοχίες. Οι δυο στρατιώτες κρίθηκαν ένοχοι στις 3 Οκτωβρίου για “κατάχρηση εξουσίας που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπου τους” και για “συμπεριφορά ασυμβίβαστη με τους κανόνες του στρατού” επειδή ανάγκασαν ένα αγόρι εννέα ετών να ψάξει τσάντες υπόπτων παλαιστινίων για εκρηκτικά.

Η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί επισήμως με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το ανώτατο δικαστικό όργανο του Ισραήλ. Το αγόρι, όπως κατέθεσε ενόρκως στην οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Defence for Children International που εδρεύει στη Γενεύη, φοβήθηκε ότι θα πεθάνει.”Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν. Φοβήθηκα τόσο πολύ που έβρεξα το παντελόνι μου”, είπε το αγόρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 18 νεκροί, αγώνας δρόμου για την εύρεση παγιδευμένων επιζώντων
Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους των περιοχών που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον σεισμό να είναι προετοιμασμένοι για μετασεισμούς που μπορεί να διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα
Ένας πυροσβέστης στο χώρο του εμπορικού κέντρου Aeon Mall, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε μετά από σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια επαρχία Κουμαμότο της Ιαπωνίας