Κόσμος

“Φρένο” στην προνομιακή μεταχείριση σε Ευρωπαίους πολίτες μετά το Brexit

Η Βρετανία θα πρέπει να πρέπει να σταματήσει να παρέχει προνομιακή μεταχείριση σε πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δικό της σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit, σύμφωνα με μελέτη για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης (MAC), ένα ανεξάρτητο σώμα που συμβουλεύει την κυβέρνηση σε θέματα μετανάστευσης, ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία μετά το Brexit θα πρέπει να διευκολύνει τους εξειδικευμένους εργαζόμενους να μεταναστεύουν αντί αυτούς με χαμηλότερα προσόντα.

«Προτείνουμε τη μετάβαση σε ένα σύστημα στο οποίο όλη η μετανάστευση είναι αντικείμενο διαχείρισης χωρίς προνομιακή πρόσβαση για τους πολίτες της ΕΕ», αναφέρει η μελέτη της MAC. Μια μελέτη που ζητήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αξιολογηθεί ο αντίκτυπος στην αγορά εργασίας από την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διατυπωθούν προτάσεις για το σύστημα μετανάστευσης μετά το Brexit.

Η μετανάστευση αποτέλεσε βασικό ζήτημα στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, να έχει δεσμευτεί ότι θα σταματήσει την ανεξέλεγκτη ελευθερία μετακίνησης.

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το ποιοι κανόνισες τελικά θα ισχύσουν, αφού ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν και όποτε θα υπογραφεί η συμφωνία, Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δηλώσει πως οι πολίτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται, να ζουν και να εργάζονται στην ίδια βάση όπως έως σήμερα, έως το τέλος της μεταβατικής περιόδου τον Δεκέμβριο του 2020.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ