Κόσμος

Φρέντι Μέρκιουρι: Προάστιο του Λονδίνου απέκτησε… οδό!

Ειδική τελετή μετονομασίας του Hanworth Road, στο Φέλταμ, στο Δυτικό Λονδίνο σε οδό Φρέντι Μέρκιουρι πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δρόμος βρίσκεται στο προάστιο, στο οποίο ο θρυλικός τραγουδιστής έζησε μερικά από τα εφηβικά χρόνια του, αν και μεγάλωσε σε άλλη κοντινή λεωφόρο, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι γεννημένος ως Φαρούκ Μπουλσάρα μετακόμισε με την οικογένειά του στο Φέλταμ το 1964 φεύγοντας από την επανάσταση στη Ζανζιβάρη, σύμφωνα με την English Heritage.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι… αιώνιος στο Λονδίνο!

Το όνομα ενός από τους σπουδαιότερους αστέρες της ροκ μουσικής, αναγράφεται σε μία από τις μπλε πλακέτες του English Heritage, με τις οποίες τιμώνται οι δεσμοί μεταξύ αξιόλογων προσωπικοτήτων και των κτιρίων στα οποία έχουν ζήσει.

Σύμφωνα με το CNN, η νεώτερη αδελφή του τραγουδιστή, Κασμίρα Κουκ παρακολούθησε την τελετή για να τιμήσει τον αείμνηστο αδελφό της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 45 ετών το 1991.

Τον Απρίλιο, ο Ρότζερ Τέιλορ των Queen αναφέρθηκε στον θάνατο του Μέρκιουρι, θυμίζοντας ότι ο ίδιος και το άλλο μέλος του συγκροτήματος, Μπράιν Μέι εκείνη την περίοδο πίστευαν ότι είχε έρθει το τέλος του γκρουπ.

“Θεωρήσαμε ότι όλα τελείωσαν” δήλωσε ο ντράμερ των Queen στο Good Morning America την εποχή εκείνη. “Νομίζω ότι ο Μπράιαν και εγώ θεωρήσαμε ότι ήρθε το τέλος αυτού του κεφαλαίου”.

Οι Queen έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια λόγω της ταινίας “Bohemian Rhapsody” του 2018 για την ιστορία του Φρέντι Μέρκιουρι που έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Ακόμη, πάνω από 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το μουσικό βίντεο του “Bohemian Rhapsody” ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο views στο YouTube τον Ιούλιο του 2019. Το θρυλικό βίντεο – το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1975 – έγινε το πρώτο που κυκλοφόρησε πριν από τη δεκαετία του 1990 και έφθασε το εντυπωσιακό ορόσημο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δεν βλέπει κανένα νόημα στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Χάνεται και η τελευταία ελπίδα στη Γάζα
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Γάζας σε σωρούς από συντρίμμια και στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
Βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας
Φρίντριχ Μερτς: Ο πρώτος καγκελάριος που δεν εκλέχτηκε από τον α’ γύρο – «Πρέπει να σκεφτεί γιατί δεν τον στήριξαν»
Πώς κάλυψαν τα γερμανικά ΜΜΕ την ανταρσία των βουλευτών στον νέο καγκελάριο - Η ταπεινωτική ήττα του και το σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία της Γερμανίας
Φρίντριχ Μέρτς
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Στους 36 οι νεκροί άμαχοι, δεκάδες τραυματίες – Βομβαρδισμοί και εχθροπραξίες στο Κασμίρ
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μικρό παιδί ηλικίας 3 χρόνων - Η αντίδραση των ΗΠΑ και οι εντάσεις που ξεκίνησαν από τη σφαγή αμάχων στο Κασμίρ στις 22η Απριλίου
Στρατιώτες 1