Κόσμος

Φρίκη! Αυτός είναι ο άνδρας που τον σταύρωσαν και του έκοψαν το αυτί

Ένας αντικυβερνητικός διαδηλωτής στην Ουκρανία, αγνοούμενος εδώ και μία εβδομάδα, εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση, με βαριά τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, όπου κατήγγειλε ότι απήχθη, βασανίσθηκε και ... "σταυρώθηκε".

Ο 35χρονος Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους ηγέτες του “Automaidan”– του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα, που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανουκόβιτς–μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από την εμφάνισή του στο ουκρανικό δίκτυο TV 5th.

“Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια”

Μία από τις ογκωδέστερες τέτοιες διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα, πλησίασε σε απόσταση 300 μέτρων από την εξοχική κατοικία του προέδρου στην Μεζιχίρια, έξω από το Κίεβο στις 29 Δεκεμβρίου προτού την σταματήσουν σε μπλόκο ασφαλείας.

Ο Μπουλάτοφ εξαφανίστηκε στις 23 Ιανουαρίου.”Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια”, είπε ο Μπουλάτοφ δείχνοντας τα σημάδια στο πίσω μέρος των χεριών του. “Μου έκοψαν το αυτί, μου χάραξαν το πρόσωπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ανέπαφο σημείο στο σώμα μου. Αλλά, δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης όσων συμμετέχουν σε αυτές τις πορείες και οι οργανώσεις των διαδηλωτών υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άνθρωποι και ανακρίνονται.

Οι απαγωγείς εγκατέλειψαν τον διαδηλωτή σε δάσος

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος επισκέφθηκε τον Μπουλάτοφ στο νοσοκομείο, δήλωσε: “Αυτό που έκαναν στον Ντμίτρο ήταν μία πράξη εκφοβισμού όλων των ενεργών πολιτών”.

Ένας φίλος του Μπουλάτοφ, ο Γιούρι Ζοζούλια, είπε: “Γνωρίζουμε ότι αυτοί (οι απαγωγείς του) δεν του έδωσαν φαγητό. Γνωρίζουμε ότι τον εγκατέλειψαν σε ένα δάσος κι ότι ο ίδιος κατάφερε να φτάσει σε ένα χωριό και να τηλεφωνήσει στους φίλους του”.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός άλλος ένας Ουκρανός διαδηλωτής

Ουκρανοί αστυνομικοί εξευτελίζουν διαδηλωτή – Απίστευτο βίντεο!

Επιχείρηση εκκαθάρισης στο Κίεβο – Ένας νεκρός από τα επεισόδια

H S&P υποβάθμισε την Ουκρανία κατά μία βαθμίδα

Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση της Ουκρανίας

Ουκρανία: Αποσύρονται οι νόμοι κατά των διαδηλώσεων

Δύο χάρτες που εξηγούν τι γίνεται στην Ουκρανί

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Έριν Πάτερσον: Το θανατηφόρο γεύμα με τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία – «Τραγικό ατύχημα» λέει η οικοδέσποινα του θανάτου
Κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 3 ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν - Έκατσε στο τραπέζι τους αλλά έφαγε με διαφορετικού χρώματος πιάτο
Έριν Πάτερσον
Μπενεντέτο Τσεράουλο: Πέθανε ο δολοφόνος του σχεδιαστή μόδας Μαουρίτσιο Γκούτσι – Αυτοπυροβολήθηκε μετά από καβγά με τον γιο του
Ο Μπενεντέτο Τσεράουλο, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πίζα μετά τους πυροβολισμούς
Άνδρες της Σήμανσης στην κατοικία του δολοφόνου του Γκούτσι στην Πίζα
Συνελήφθη 16χρονος ύποπτος για τον θάνατο τριών ανθρώπων από πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας
Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνδέεται με τον πόλεμο των συμμοριών που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία
Συνελήφθη ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην Ουψάλα της Σουηδίας